26 лютого 2024, 15:14

Світан озвучив реальну мету візиту глави ЦРУ в Україну: "Для нас це у чистому вигляді капітуляція"

Роман Світан повідомив, що черговий візит Бернса в Україну пов'язаний із бажанням США схилити Україну до перемир'я.

Світан озвучив реальну мету візиту глави ЦРУ в Україну: "Для нас це у чистому вигляді капітуляція"

Уже не перший за рахунком таємний приїзд Вільяма Бернса в Україну має одну важливу для США мету: переконати політичне керівництво нашої країни у необхідності мирних переговорів, повідомив Роман Світан.

Інтерв'ю Романа Свитана для "24 каналу" можна подивитися на каналі YouTube.

Військовий експерт назвав завдання, заради виконання якого глава ЦРУ відвідав Україну: "Наші партнери нам допомагали, допомагають і допомагатимуть однозначно. Якщо Бернс у четвер був в Україні, значить зустрічався з нашими керівниками, та ми почули відгомони цієї зустрічі вчора на конференції: той посил до запрошення росіян на переговори, це ось результати поїздки Бернса".

Про те хто такий Бернс, Роман Світан сказав так: "Це неординарна особистість. У нього завдання - ближче до кінця поточного року отримати мирний договір між Україною та Росією. Для них не важливо, на яких умовах: головне, щоб був мирний договір (припинити бойові дії перед виборами Байдена). Це основне завдання Бернса, та, природно, зараз триває тиск на наше політичне керівництво".

"Контакт із противником має бути тільки вогневим і ніяким іншим, і Бернсу як керівнику розвідки це має бути чітко зрозуміло. Будь-який контакт із противником, крім вогневого, якщо він перебуває у вас на території, це капітуляція. 

З точки зору американського уряду, вони начебто вирішують питання, та для них це перемога, тобто вони наш мирний договір із росіянами видаватимуть у себе як перемогу, а для нас це у чистому вигляді капітуляція", - заявив офіцер ЗСУ.

Автор: Роман Свитан

Останні новини