22 січня 2024, 12:03

"Я знаю за власними даними", – Фесенко оцінив обстановку у Росії та дав важливу пораду українцям

Політолог Володимир Фесенко закликав українців бути реалістами та не вірити заявам про початок "розвалу РФ".

"Я знаю за власними даними", – Фесенко оцінив обстановку у Росії та дав важливу пораду українцям

Український політолог, голова Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко, відповідаючи на запитання про нещодавні заворушення у Башкортостані, закликав українців бути реалістами.

"Я не прихильник пропагандистських спрощень і не поспішав би з висновками, які роблять деякі наші великі начальники, що Росія вже на межі розпаду", - заявив аналітик в інтерв'ю Анастасії Федор для YouTube-каналу "Фабрика новин".

За словами Фесенка, у деяких республіках РФ, таких як Татарстан, Башкортостан, справді присутні національні протиріччя.

"Я бував у Росії до 2014 року та знаю за власними даними, що, наприклад, у Татарстані великий рівень національної свідомості. Але у чому проблема? Це внутрішні республіки. У них немає зовнішнього кордону, а це завжди обмежує можливості, до того ж національні еліти давно є частиною путінського режиму. Це не та ситуація, яка була у 90-х роках, коли президенти Татарстану та Башкортотану були самостійними впливовими фігурами, з якими змушений був рахуватися Єльцин", - пояснив політолог.

Фактично всіма російськими регіонами сьогодні керують не місцеві еліти, а ті, кого призначили з Москви, тож поки що не варто поспішати з висновками про розпад Росії, вкотре наголосив Фесенко. Водночас сам факт початку протестів і невдоволення людей - це певна тенденція, якої дуже боїться Москва.

Як вважає політолог, за допомогою агресії путінські силовики можуть на певний час зупинити наростання невдоволення.

"Я думаю, що протиріччя (національні, соціальні, економічні) у путінській Росії будуть накопичуватися, але нам не варто чекати, коли РФ розвалиться. Нам слід робити свою справу. Нам потрібно вистояти, зупинити російську армію, вигнати її з нашої території, та це буде, зокрема, допомагати накопиченню проблем у самій Росії", - підсумував Фесенко.

Раніше Володимир Фесенко прокоментував антисемітські заворушення в аеропорту Махачкали у Дагестані: "Це тільки початок, далі буде продовження".

Автор: Владимир Фесенко

Останні новини