17 січня 2024, 12:36

"З чого може початися російський протест..." – Дмитро Гордон відреагував на масові мітинги у Башкирії

У Башкирії відбувається один із найбільших мітингів у РФ за період повномасштабної війни: 15 000 людей вийшли на акції протесту на підтримку активіста Алсинова.

"З чого може початися російський протест..." – Дмитро Гордон відреагував на масові мітинги у Башкирії

У місті Баймаку (Республіка Башкортостан, РФ) судять башкирського громадського діяча Фаїля Алсинова, який у квітні 2023 року закликав росіян залишати Башкирію та "повертатися у свою Рязань", а татар - "у свій Татарстан". На прохання глави республіки Радія Хабірова активісту висунули обвинувачення у розпалюванні міжнаціональної ворожнечі.

Однак тисячі протестувальників просто зараз вимагають звільнити Алсинова, а також прибрати з посади призначеного Путіним главу Башкирії, який взяв під варту активіста.

На цю резонансну подію відреагував український журналіст і військово-політичний оглядач Дмитро Гордон під час спільного стріму з Олесею Бацман.

"Скажу головне. Усі революції завжди починаються у столицях. Із цього правила рідко бувають винятки, тому революція у РФ може початися тільки у Москві. Але Москва живе дуже добре. Путін прекрасно розуміє, що не потрібно злити столицю. Сьогодні це одне з найдосконаліших міст світу: з прекрасним обслуговуванням, їжею, комуналкою тощо. Це не Росія взагалі. Це інша країна", - заявив аналітик.

Потім Гордон пояснив, що якщо у Москві бунт точно не почнеться, то залишається шанс лише на виняток із правила. "Сьогодні єдине, з чого може початися російський протест, - це національні республіки, тому я сподіваюся на Чечню, Інгушетію, Дагестан, Татарстан, Башкортостан, Якутію. Я не сподіваюся на Марій Ел або Чувашію. Там взагалі тотальна покірність", - зазначив журналіст.

Також експерт обурився поведінкою росіян, які живуть сьогодні у містах-мільйонниках (Омськ, Новосибірськ, Ростов-на-Дону, Нижній Новгород) при температурі -20, -30 без тепла, світла і води та все одно не бунтують проти Путіна.

"Російські раби за рівнем покірності мене просто вражають, - зізнався колезі Гордон. - У них зараз величезна проблема з ЖКГ. У них замерзають у Росії цілі міста. Чому це відбувається? Тому що комунальне господарство ще радянських часів, воно не лагодиться, тому що влада тупо краде бабки. У результаті ці труби не витримують і починають масово виходити з ладу".

За словами журналіста, якби це відбувалося у будь-якій іншій цивілізованій країні, то люди б уже вийшли на вулиці з криками "Путін геть!". Росіяни ж записують відео, де 20-30 осіб звертаються до президента зі словами "шановний Володимире Володимировичу, допоможіть, будь ласка".

"Ось раби ч*ртові, кретини. Чекати від цих божевільних, примітивних тв*рей, що вони вийдуть і будуть зносити Путіна, точно не потрібно", - гнівно підсумував Гордон.

Раніше ми повідомляли, що людей, які протестують у Башкирії, влада "пресує", а вони у відповідь кидають лід.

Автор: Дмитрий Гордон

Останні новини