1 січня 2024, 11:16

"Це рік Криму", – Світан розповів, де може закінчитися операція зі звільнення півострова

Деокупація Кримського півострова може закінчитися перенесенням війни у Москву та Підмосков'я, вважає військовий експерт Роман Світан.

"Це рік Криму", – Світан розповів, де може закінчитися операція зі звільнення півострова

Полковник запасу ЗСУ Роман Світан, коментуючи заяву глави СБУ про необхідність наближення війни до Кремля, уточнив, що потрібно не тільки наближати, а прямо переносити удари у Москву та Підмосков'я.

"Там основні центри ухвалення рішень, там легальні військові цілі й об'єкти, починаючи від систем керування на армійському рівні та закінчуючи складальними майданчиками військового озброєння, тобто, за великим рахунком, саме у Кремль треба переносити війну. Москва має горіти, військові об'єкти Москви мають горіти", - заявив військовий аналітик в інтерв'ю для YouTube-каналу "Фабрика новин".

На думку Світана, деокупація Кримського півострова - це тільки одна зі сходинок перемоги.

"2024 рік - це рік Криму, ми звільнимо його. Але закінчувати все це краще у Кремлі щонайменше", - підкреслив полковник.

Операцію з повернення Криму потрібно починати зі знищення Чорноморського флоту. Власне кажучи, саме цей процес ми зараз і спостерігаємо.

За великим рахунком, Чорноморський флот - легка ціль, адже це закрита водойма, яка є своєрідним тиром для ліквідації кораблів і підводних човнів.

"Це так званий морський бій: влучив - промазав, тобто це питання можна вирішити", - зазначив Світан.

Нагадаємо, Роман Світан прокоментував ліквідацію "Новочеркаська": "ЗСУ вже вдалося знищити близько 30% ворожої морської логістики".

Також Роман Світан пояснив, як ЗСУ можуть "відвадити" росіян від Криму: "Далі буде все набагато простіше".

Раніше Роман Світан розповів про далекосяжні плани Путіна: "Аж до Фінляндії".

Автор: Роман Свитан

Останні новини