31 грудня 2023, 16:23

Бутусов заявив, що ніякої демобілізації в Україні, найімовірніше, не буде, та запропонував альтернативу

Військовий журналіст Юрій Бутусов пояснив, що є більш відповідні способи дати відпочити бійцям ЗСУ, ніж демобілізація.

Бутусов заявив, що ніякої демобілізації в Україні, найімовірніше, не буде, та запропонував альтернативу

Проблема втоми українських військових існує давно, та з кожним днем вона стає гострішою, бо є ті, хто перебуває на передовій другий рік, нагадав Юрій Бутусов. Варіант із демобілізацією - не найкращий спосіб вирішення проблеми. Правильніше було б надавати тривалу відпустку, проводити ротацію або відводити хоча б на деякий час бійців ЗСУ з першої лінії для перепочинку.

Думку Юрія Бутусова про те, чим можна замінити демобілізацію в Україні, можна дізнатися з відео на каналі YouTube.

"Я думаю, що ніякої демобілізації не буде. Скажу відверто, що й неможливо. Демобілізація під час тотальної війни означатиме, що люди, які отримали бойовий досвід, армія їх втратить, і потім з великою кров'ю інші будуть цей досвід отримувати", - висловив свою думку з приводу демобілізації відомий журналіст.

Потім Юрій Бутусов пояснив, яка існує альтернатива демобілізації: "Я не думаю, що Україні потрібна демобілізація: нам потрібне якісне застосування людей. Людей потрібно берегти, та для цього їм потрібно давати значні відпустки. Якщо один рік прослужив, то один місяць відпустки дати, два роки - два місяці відпустки. Приблизно так, а можливо, навіть більше".

"Потрібно робити нормальні ротації, щоб людина фізично не стерлася. У нас питання демобілізації - це питання фізичного виживання людини, тому що людину просто у нуль можуть витратити (постійне перебування "на нулі", відсутність ротацій, відсутність резервів для заміни). Усе це веде до того, що для людей демобілізація - це єдина можливість виспатися, відпочити та відновити сили, бо інакше вона не отримає такої можливості", - наголосив військовий експерт.



Раніше Бутусов екстрено звернувся до мерів міст України.

Також Бутусов пояснив, як можна провести мобілізацію українців просто за кордоном.

Нагадаємо, Бутусов підказав співробітникам військкоматів, де потрібно "проводити облави" на ухильників.

Автор: Юрий Бутусов

Останні новини