4 грудня 2023, 12:19

"Варіантів у нас немає", – Черник назвав один-єдиний спосіб виживання для України

Тільки створення українського ЦАХАЛу може врятувати нашу країну в історичному контексті, заявив Петро Чернік.

"Варіантів у нас немає", – Черник назвав один-єдиний спосіб виживання для України

Полковник запасу ЗСУ Петро Чернік заявив, що Україна потребує побудови потужної оборонної системи та тільки український ЦАХАЛ (армія оборони Ізраїлю - ред.) може нас врятувати у широкому історичному сенсі.

"Варіантів у нас немає. Все інше казки. Що таке ЦАХАЛ, усі добре розуміють. Чоловіки служать 36 місяців, жінки - 24. Усі без винятку. У кожній будівлі, у кожному будинку, у кожному містечку є зброя, та всі готові чинити опір", - пояснив військовий експерт в інтерв'ю для YouTube-каналу "Фабрика новин".

Під час бесіди Черник нагадав, що 7 жовтня 2023 р., коли сталася атака ХАМАС на Ізраїль, скептики сказали, що ізраїльська система не спрацювала. Але вона не спрацювала тільки в одній частині, в елітарній, тому що Нетаньяху (прем'єр-міністр Ізраїлю - ред.) довіряв Путіну. На низовому ж рівні все спрацювало фантастично, блискуче та так, як потрібно.

"Ні в кого з ізраїльтян не виникло питання, а де армія, а де поліція, а де держава? Держава - це ми, люди. Суспільство первинне, держава вторинна. Гігантський масив синів Ізраїлю у лічені години приїхав у країну захищати свою Батьківщину", - зазначив полковник.

Також Черник наголосив, що у нормі всі без винятку українці мають проходити базову п'ятимісячну військову підготовку. І всім нам потрібно нарешті зрозуміти, якого типу армію нам необхідно будувати. Але відповідь на це питання ми зможемо дати тільки після закінчення цієї фази війни, додав військовий експерт.

Нагадаємо, Петро Черник повідомив, чим неминуче закінчиться війна в Україні: "Я не візьмуся окреслити часові параметри цього явища".

Також Петро Черник вказав на сферу, в якій РФ досягла шалених успіхів: "Але що їм ще залишається?"

Раніше Петро Черник озвучив стратегічну філософію успіху України у війні проти РФ: "Нам потрібно..."

Автор: Петр Черник

Останні новини