4 грудня 2023, 11:22

Вільна Бурятія, Закитайщина – українська земля, Якутії приготуватися: прогноз Світана на "бойові дії" у РФ

Після вибуху поїзда у Бурятії Роман Світан припустив, що саме ця республіка першою почне відділення від Російської Федерації.

Вільна Бурятія, Закитайщина – українська земля, Якутії приготуватися: прогноз Світана на "бойові дії" у РФ

У Росії на Байкало-Амурській залізничній магістралі вибухнув ще один поїзд із паливом. Це вже другий подібний випадок за останні два дні.

У зв'язку з цим полковник запасу ЗСУ та військово-політичний оглядач Роман Світан зробив новий прогноз щодо звільнення республік РФ від ярма Москви.

"Бойових бурят тільки зачепи. Вони рознесуть пів Росії. Поки ми будемо тут працювати до Уралу, вони за Уралом зачистять уже все та вся. Я думав, що першим від РФ почне відділятися Північний Кавказ. Але тепер бачу, що, найімовірніше, це буде Вільна Бурятія, Байкал", - заявив експерт в інтерв'ю Євгенії Кутнової для YouTube-каналу "Фабрика новин".

Потім Світан нагадав, що поруч із Бурятією розташований Зелений Клин, або Закитайщина. Саме туди сто років тому було переселено кілька десятків тисяч українців. Можливо, буряти потоваришували з українцями та допомагають своїм сусідам, підриваючи залізничні потяги з паливом для російської армії, припустив аналітик.

Полковник підкреслив, що у тих республіках, на які розвалюватиметься РФ, є визвольні армії, які вже виконують певні завдання. І ми це бачимо за подіями такого роду, як у Бурятії.

Також Світан спрогнозував, що серйозні "рухи" спостерігаються в Ічкерії, Інгушетії, Дагестані. Крім цього, повстати проти Москви можуть і черкеси, яких росіяни колись зігнали з їхньої землі, споконвічно черкеської. Це Кубань і Дон. Саме звідти свого часу була розпорошена нація Росією по світу, але, тим не менш, черкеси зберегли свою ідентичність.

Дивлячись на останні події у Бурятії, потрібно приготуватися якутам. Вони вже зараз шукають механізми, як зберегти ті алмази, які у них крадуть росіяни.

"Якщо якути піднімуться, то Республіка Саха теж почне десь щось підривати. Подивимося. Це поки що прогнози, але вони збуваються", - сказав Світан.

Нагадаємо, у Бурятії вибухнув поїзд із паливом, унаслідок чого загорілося відразу шість цистерн.

Також ми повідомляли, що "Сибірський батальйон" української армії зростає: буряти та якути переходять на бік ЗСУ.

Раніше боєць добровольчого батальйону ЗСУ "Сибір" з позивним "Бурят" розповів, чому воює за Україну: "У нинішню Росію я ні ногою!"

Автор: Роман Свитан

Останні новини