29 листопада 2023, 07:00

"Почалося", – історик назвав 2 факти, що вказують на потужний зсув у РФ, Путін не втримається

У росіян почало зріти гостре невдоволення через війну проти України, а це вирок путінському режиму, вважає Дмитро Чернишевський.

"Почалося", – історик назвав 2 факти, що вказують на потужний зсув у РФ, Путін не втримається

Настрої у РФ останнім часом сильно змінилися. Росіяни більше не хочуть війни, незважаючи на зусилля кремлівської пропаганди.

Про це у своєму блозі в YouTube розповів відомий російський історик, політик Дмитро Чернишевський.

"Я все чекав, коли з'явиться нарешті перша хороша новина, яка б мала відобразити перші зміни громадської думки... Це не швидка справа, але вона повинна була початися. І вона почалася... Є щонайменше два серйозні чинники, які показують, що у Росії відбувається повільна, поступова зміна свідомості у бік усвідомлення реальності, відторгнення війни та вкорінення глибокого пасивного негативу по відношенню до всього цього режиму фашистського... Перше - це сумнозвісний рух солдатських дружин, який раптом виліз, як біс із табакерки. Влада виявилася до цього абсолютно не готовою... Це ж глибинний народ глибинарії, в якому спухнув цей рух... Його розчавлять, але це перша ознака. У таких режимах, як путінський, завжди все починається з ультралоялістських позицій: "Ми за тебе, король великий наш (...), але твої погані міністри... будь ласка, народишку допомогти"... Це перший симптом", - розповів історик.

Друга ознака, з його слів, це публікація соціологічною групою Russian Field гучного опитування росіян щодо ставлення до "спецоперації". Важливо у цьому випадку те, що Кремль дав дозвіл оприлюднити факти, що вказують на небажання росіян продовжувати війну.

"Опитування проводили за завданням влади... Це заказуха! Але з несподіваним результатом. Кількість тих, хто проти війни, перевищила тих, хто за... І це за умови, що це опитування зроблено у період диктатури, та неправильне слово може тобі вилізти боком... 74 % схвалили б негайне припинення воєнних дій... Фундаментальний факт - це офіційне запитання, санкціоноване згори... Найімовірніше, цифри там трошки підправлені. Але це неважливо. Важливо, що у Росії вперше визнали, що народ втомився, що хоче миру. Це зроблено для якихось своїх цілей у Кремлі, у кремлівських вежах, для переговорів із Заходом. У них своя гра... Але це відображає процес зміни свідомості у Росії", - розповів Чернишевський.

Згідно з опитуванням, зазначив він, сліпо підтримують путінський режим і його війну всього 20% росіян. Це катастрофа для Путіна.

"Це менше, ніж зазвичай буває... Стабільна група підтримки тоталітарних режимів - 30%, а у нас тільки 20%, і це добре. І ці 80%, що залишилися, - це усталена громадська думка, яку вже не розвернеш... Основна маса населення дійшла певних висновків, і ці висновки для влади невтішні. Народ пішов лінією пасивного опору - "італійський страйк"... Сформувалася величезна фіга у кишені", - висловив думку історик.

Він попередив, що підсумком подій, що відбуваються, буде крах путінського режиму. На жаль, найімовірніше, цей процес охопить від кількох років до 10.

Раніше банкір РФ Тіньков зухвало звернувся до Путіна.

Ми також писали, що Путін придумав нову мету для своєї "СВО".

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятися від авторської.

Автор: Дмитрий Чернышевский

Останні новини