28 вересня 2023, 07:43

Жданов повідомив, які цілі вже було уражено унікальним дроном "Марічка": "Треба очікувати скоро атаку"

Олег Жданов нагадав, що хоча дрон "Марічка" ще проходить випробування, але три ворожі цілі вже вразив.

Жданов повідомив, які цілі вже було уражено унікальним дроном "Марічка": "Треба очікувати скоро атаку"

Підводний безпілотник українського виробництва "Марічка" завдав потужного удару по Керченському мосту 17 липня поточного року, повідомив Олег Жданов. Після цього він додав, що пошкодження опор Кримського мосту - це не єдине досягнення дрона: на його рахунку є ще два плавальних засоби. Крім того, військовий експерт натякнув, що є шанс незабаром знову побачити "Марічку" у дії, оскільки ремонт вищезгаданого мосту добігає завершення.

У своєму черговому аналітичному відео на YouTube Олег Жданов розповів, у чому унікальність дрона "Марічка".

Офіцер запасу ЗСУ перерахував основні функції далекобійного українського безпілотника: "Дрон "Марічка" може бути багатофункціональним: він може вести розвідувальну діяльність, може використовуватися спецпризначенцями для закидання бойових плавців і може нести вибухівку, а може ще використовуватися як транспортник, тобто десь викидається розвідгрупа та до берега може підійти цей дрон, щоб доставити озброєння, вибухівку або обладнання для ДРГ".

Потім військовий експерт розповів про те, де вже міг бути застосований дрон "Марічка": "До речі, його перше передбачуване бойове застосування - це атака на Кримський міст. За рахунок таких своїх великих розмірів він може брати на борт величезну кількість вибухівки. Наскільки я пам'ятаю, там заявлялося 480 кг вибухівки (півтонни майже вибухівки він може брати на борт). Тоді атака на Кримський міст була саме в опори мосту. До речі, міст полагодили, та я так розумію, що скоро треба очікувати атаку на Кримський міст".

Олег Жданов перерахував цілі, по яких ЗСУ завдали ударів дроном "Марічка": "З успішного застосування дрона "Марічка" це Кримський міст 17 липня, великий корабель "Оленегорский горняк" 4 серпня та танкер SIG 5 серпня. Ось його застосування".

Раніше Жданов пояснив, чому уникнути війни ми б не змогли, навіть якби до неї готувалися.

Також Жданов пояснив, чому ніде не видно на фронті роботи Javelin "і куди вони діваються".

Нагадаємо, Жданов пояснив, чому масовані ракетні удари росіяни завдають на світанку.

Автор: Олег Жданов

Останні новини