8 серпня 2023, 12:42

Саміт щодо України дуже зачепив РФ: у Мережі розповіли, що найбільше розлютило Кремль

Поведінка Китаю, який почав відвертатися від Росії, є серйозним ударом для російської влади, зазначив журналіст.

Саміт щодо України дуже зачепив РФ: у Мережі розповіли, що найбільше розлютило Кремль

Саміт у Саудівській Аравії, мабуть, реально дуже зачепив Кремль. Третій день російські пропагандисти судорожно запевняють свою аудиторію, що всі ці переговори, на які Росію не взяли, нібито "нічого не значать" і Китай не зрадив РФ.

Росіяни також роблять вкидання, що Україна нібито погодилася на переговори з РФ без вимог виведення військ з окупованих територій. Але Офіс президента офіційно це спростував, зазначив у своєму Telegram-каналі журналіст Денис Казанський.

"Видно, що найболючіша тема для росіян - це поведінка Китаю. Останнім часом Китай змінює свою політику щодо російської війни проти України, дедалі більш явно висловлює невдоволення діями Росії. Про це пишуть і західні ЗМІ, той же The Wall Street Journal. Пам'ятається, у Z-патріотів остання надія була на китайський ленд-ліз. А тут така підстава..." - зазначає він.

За словами Казанського, Путін поводиться настільки неадекватно, що від нього починають відвертатися навіть нечисленні союзники.

"Неадекватність КДБшного сморчка починає втомлювати навіть ті держави, які ще рік тому ставилися до Росії більш лояльно. Нескінченна війна без будь-якої осмисленої мети нікому у світі не цікава, крім недоумкуватих нацистів у Москві", - додав він.

Раніше підсумок переговорів не влаштував Медведєва, який був обурений вимогою поважати територіальну цілісність України.

Автор: Денис Казанский

Останні новини