11 липня 2023, 10:54

"Вони не витримають", – Арестович пояснив, чим допоможуть Україні касетні боєприпа

Олексій Арестович заявив, що касетні боєприпаси допоможуть ЗСУ ще ефективніше вибивати ворожу артилерію, без якої армія РФ просто посиплеться.

"Вони не витримають", – Арестович пояснив, чим допоможуть Україні касетні боєприпа

Касетні боєприпаси, які США передають Україні у новому пакеті військової допомоги, призначені для роботи з відкрито розташованою живою силою та технікою, що охоплюють великі площі. Це може бути артилерійська батарея на місцевості зі снарядами, викладеними на ґрунт, і розставленим знаряддям, колона вантажівок, зосередження піхоти, бронетехніки тощо.

Сенс касетних боєприпасів полягає у тому, що, прилітаючи, снаряд розділяється на безліч елементів, які вражають велику площу наче дощем, тобто це не влучання в одну точку, а накриття градом. Багато цих "крапельок" здатні вивести з ладу навіть танки. Касетні боєприпаси не замінюють звичайні снаряди, але для певного виду техніки, живої сили та певного роду бойових ситуацій і вогневих завдань це дуже серйозна підмога.

Про це розповів ексрадник ОПУ, військово-політичний оглядач Олексій Арестович в інтерв'ю Василю Голованову, яке можна подивитися на YouTube-каналі "ГОЛОВАНОВ".

За словами експерта, для тих дій, які зараз ведуть ЗСУ, це дуже корисна річ, тому що цей вид зброї дуже ефективний насамперед у контрбатарейній стрільбі. Сьогодні українській армії якраз потрібно інтенсивно вибивати ворожу артилерію, тому що це основа вогневої потужності російської армії.

"Ми зараз дуже ефективно вибиваємо артилерію противника, - сказав Арестович. - За даними нашого Генштабу, 560 одиниць із 1300, які були взагалі на Півдні, тобто половину ми вже вибили. А коли їхня кількість гармати на 300 кілометрів фронту зменшиться до 200 одиниць, то вони посиплються. Вони не витримають. А ми вибиваємо дуже швидко. Так от, ці снаряди дадуть змогу вирішувати ці завдання ще більш ефективно".

Нагадаємо, Олексій Арестович озвучив ганебний факт для РФ: "Вони навіть у страшному сні не припускали".

Також Олексій Арестович назвав справжню мету ймовірного підриву ЗАЕС російськими окупантами: "Це не радіоактивне забруднення".

Раніше Олексій Арестович заявив, що Росія змогла наростити виробництво ракет за рахунок обходу санкцій за допомогою інших країн.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятися від авторської.


ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Алексей Арестович

Останні новини