29 травня 2023, 09:47

"Це хороший подарунок українській армії", – Яковенко вказав на слабке місце окупантів

У військах російських окупантів порушено головний принцип будь-якої армії – принцип одноосібності, зазначив Ігор Яковенко, та це грає на користь ЗСУ.

"Це хороший подарунок українській армії", – Яковенко вказав на слабке місце окупантів

Коментуючи новину про втечу 39 озброєних окупантів зі штурмового загону "Шторм Z", ексдепутат Держдуми РФ Ігор Яковенко наголосив, що російська армія дуже неоднорідна й у ній порушено принцип будь-якої армії - принцип одноосібнності.

У складі російської армії де-юре перебуває колишня міліція так званих "ДНР" і "ЛНР", яка, по суті, так і не влилася в окупаційні війська. Також діють ПВК, не тільки "Вагнер", а й інші. Є загони Кадирова, які формально є частиною Росгвардії, але насправді підпорядковуються особисто Кадирову. Така неоднорідність російської армії - це хороший подарунок українським Збройним силам. Крім того, в окупаційних військах спостерігається багато випадків дезертирства, ухилення від служби та низький моральний дух.

Про це російський опозиціонер Ігор Яковенко розповів в інтерв'ю Вадиму Герасимовичу для YouTube-каналу Politeka Online.

За словами аналітика, всі перераховані вище ознаки російської армії - це великі плюси прийдешньому українському наступу. Однак є і мінуси, які пов'язані з тим, що військово-технічні ресурси РФ все-таки досить великі.

"У Путіна поки що є можливість за допомогою повзучої мобілізації кидати на фронт все нові й нові тисячі, десятки та сотні тисяч росіян, які є гарматним м'ясом", - констатував експерт.

Нагадаємо, Ігор Яковенко заявив, коли настане переломний момент у війні РФ проти України.

Також Ігор Яковенко спрогнозував дії Путіна: "Він влаштує ракетний терор не тільки в Україні".

Раніше Ігор Яковенко озвучив приголомшливий факт про Москву: "Незважаючи на санкції, увійшла до шістки міст..."

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Игорь Яковенко

Останні новини