23 березня 2023, 11:13

"Його використовують на повідку..." – Фейгін пояснив, чому не варто вірити бунтарським висловлюванням Гіркіна

У своїх висловлюваннях Ігор Стрєлков-Гіркін часом має вигляд справжнього бунтаря та революціонера, проте це зовсім не так, вважає Марк Фейгін.

"Його використовують на повідку..." – Фейгін пояснив, чому не варто вірити бунтарським висловлюванням Гіркіна

Колишній польовий командир "ДНР", ексофіцер російських спецслужб Ігор Стрєлков-Гіркін нещодавно дозволив собі зухвале висловлювання на адресу Путіна. У своєму відео він назвав президента РФ ганчіркою та порадив йому заткнутися. Усе це схоже на те, нібито у Росії починають назрівати якісь бунти та навіть громадянська війна, але, на жаль, ситуація з Гіркіним вельми оманлива. Як вважає російський опозиціонер і правознавець Марк Фейгін, Гіркіна використовують на повідку проти військового керівництва РФ. У нього немає своєї армії, тому він, дозволяючи собі якісь претензії до Путіна, все одно залишається співробітником органів ФСБ.

Таку думку експерт висловив в інтерв'ю Наталії Влащенко, яке можна подивитися на YouTube-каналі "Власть&Влащенко".

"Можливо, на ньому перевіряють якісь речі у суспільстві, можливо, якось намагнічують. Вони стежать, що і як, які настрої. Я б цього не виключав", - пояснив Фейгін.

Потім аналітик нагадав: потрібно усвідомлювати те, що з себе представляє нинішня Росія. Нічого самостійного та самоініціативного там бути не може. Там усе під контролем, тому жодних ілюзій щодо Гіркіна плекати не варто.

"Це чиста терористична держава, якій, утім, потрібні гіркіни. Це частина певного ландшафту. Вони потрібні для того, щоб перевіряти якість і процеси, які йдуть навколо війни", - зазначив Марк Фейгін.

Нагадаємо, Ігор Гіркін публічно принизив Путіна: "Заткнись, Володимире Володимировичу, просто заткнись..."

Раніше Ігор Гіркін озвучив причину поразки російської армії в Україні, про яку всі мовчать: "Витрачені у Сирії техніка та боєприпаси виявилися непоправними".

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Марк Фейгин

Останні новини