26 лютого 2023, 15:40

Китай вступив у війну після року нейтралітету: що означає "мирний план" Пекіну для України та РФ

Гучний "мирний план" Пекіну свідчить про вступ Китаю у війну, вважає Дмитро Чернишевський.

Китай вступив у війну після року нейтралітету: що означає "мирний план" Пекіну для України та РФ

Китай представив громадськості свій широко анонсований "мирний план" щодо припинення війни між Україною та РФ. Документ вийшов досить невиразним і викликав суперечливі думки. Насправді, пункти цього плану не важливі.

Таку думку у своєму відеоблозі в YouTube висловив російський історик і політик Дмитро Чернишевський.

Він запевнив, що документ, по суті, планом не є. Це демонстрація вступу у війну.

"Це виявилося повне фуфло, повітряна куля, надута та з тріском лопнула. Абсолютно ні до чого не зобов'язуючий набір добрих побажань... Китай вступає у війну. Річ у тім, що Китай не може кинути РФ напризволяще. Йому не цікава поразка путінської Росії. Йому потрібна поразка регульована, щоб зберегти режим і антизахідну Росію як свого васала. Це мета Китаю", - поділився думкою історик.

З його слів, документ свідчить про те, що Китай відмовляється від нейтралітету у цій історії та вибирає роль посередника. Головне завдання КНР - збереження Путіна при владі.

"Головне у цьому китайському плані не пункти, які нічого не значать, і навіть не реверанси в обидва боки, доволі невизначені. Головним є саме сам факт, що Китай запропонував план, ставши впливати на порядок денний конфлікту, оголосивши себе учасником конфлікту. Китай не хоче перемоги Путіна... Його абсолютно влаштує поразка РФ, відновлення України у кордонах 1991 року... Але якщо водночас Росія збереже свою путінську зовнішність, вона буде озлобленою, злиденною, голодною, агресивною та повністю залежною від Китаю в економічному, політичному та військовому сенсі. Це ідеальний варіант. Китай зберігає Путіна як злісного корисного барбоса біля парадних дверей Заходу, щоб за нагоди спускати його з ланцюга... Китай вступив у війну після року нейтралітету", - констатував Чернишевський.

Раніше Латиніна пояснила, що насправді стоїть за "мирним планом" Китаю.

Ми також писали, що Пархоменко впевнений: "мирний план" Китаю означає капітуляцію Москви.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятися від авторської.


ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Дмитрий Чернышевский

Останні новини