16 лютого 2023, 07:59

Терміновий виїзд іноземців із РФ і Білорусі: Грабський озвучив причину такого "поспіху"

Польща закрила з Білоруссю всі сухопутні пункти пропуску, саме тому Захід закликав своїх жителів терміново покинути РФ і РБ, заявив Грабський.

Терміновий виїзд іноземців із РФ і Білорусі: Грабський озвучив причину такого "поспіху"

На початку поточного тижня США та Франція закликали громадян своєї країни покинути територію РБ і РФ. Багато хто не до кінця зрозумів, навіщо це було зроблено. Військовий експерт Сергій Грабський вирішив розібратися у ситуації.

В інтерв'ю "ТСН" він заявив, що Варшава вирішила закрити майже всі сухопутні пункти пропуску з Білоруссю. Наразі працює лише один пункт, саме тому краще виїхати з ворожих країн, поки ще є можливість це зробити землею.

Також Грабський нагадав, що з Білорусі поки що можна виїхати тільки наземним транспортом, оскільки літакам заборонені польоти у країни ЄС.

На сьогоднішній день будь-яка з країн ЄС повинна закликати громадян своїх країн покинути РФ і РБ, оскільки там нема чого робити.

А ось у випадку з американцями ситуація трохи інша. Кремль намагається знайти спосіб, щоб звинуватити того чи іншого американця у шпигунстві, а пізніше він буде "питанням примітивного торгу".

Не виключено, що Захід також побоюється нового наступу армії Путіна з території Білорусі, тому закликає покинути не тільки РФ, а й РБ.

Не так давно американське посольство у РФ закликало громадян своєї країни покинути Росію через непередбачувані наслідки, спровоковані повномасштабним вторгненням військ РФ в Україну.

У Франції закликали покинути громадян територію РБ на тлі нового наступу російської армії.

Раніше військові експерти та чиновники оцінили можливість армії Путіна домогтися якихось результатів у разі нового наступу в Україні.

Нагадаємо, у Пентагоні висловилися про хороші шанси ЗСУ перехопити у ЗС РФ ініціативу на полі бою.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Сеть

Останні новини