13 лютого 2023, 13:22

Галлямов порівняв лідера РФ з іншим диктатором, пояснивши, чому "бункерний" явно у програші

Аббас Галлямов порівняв Путіна із Саддамом Хусейном, який навіть після розгромного програшу примудрився уявити себе переможцем в очах народу та правити ще 12 років.

Російський опозиціонер, політтехнолог і колишній спічрайтер Путіна пояснив, що приклад Саддама Хусейна, безсумнівно, може стати реальністю Росії, коли кремлівський диктатор, програвши війну нібито НАТО, оголосить себе переможцем і правитиме ще близько 10 років. Однак це не найбільш імовірний сценарій. Найімовірніше, Путін буде змушений призначити наступника, тому що він, на відміну від Хусейна, спирається тільки на одне джерело легітимності та не зможе "вирулити ситуацію" таким чином, як це зробив іракський диктатор. Таку думку експерт висловив в ефірі телеканалу "Ранок лютого".

"Потрібно розуміти, що у Хусейна була зовсім інша легітимність. Іракцям було його за що любити, крім грізної та брутальної військової сили. Це був модернізатор. Так, при ньому був гранично жорсткий репресивний автократичний режим і багато груп населення дуже сильно постраждали, але при цьому багато соціальних аспектів і програм бурхливо розвивалися та були досягнуті серйозні позитивні результати", - зазначив Галлямов.

Потім він додав, що, спираючись на власний багаторічний досвід роботи політтехнологом, може впевнено стверджувати: єдине джерело легітимності у Путіна - це сила. Щойно він цього позбудеться, його влада одразу ж ослабне та буде слабшати у міру дедалі більшого погіршення рівня життя у післявоєнній Росії.

"Я думаю, що основна маса населення, яка зараз нібито підтримуює війну, після поразки РФ нічого, окрім почуття полегшення, не відчують. Звичайно, буде сильне розчарування, але воно не виведе їх на вулиці. Відчуття "слава богу, що все це закінчилося" домінуватиме", - спрогнозував експерт.

Люди житимуть погано, зіштовхуватимуться з рівнем життя, що падає, відсутністю перспектив, репресіями, та їм усе це не подобатиметься. Вони почнуть шукати політичні відповіді, чому все так. І відповідь буде очевидною - війна. Усі побачать, що Акелла промахнувся: чи то постарів, чи то ще щось. І після цього правити йому буде все складніше. Чарівність зникне, пелена з очей спаде, та вся неприваблива політична та соціально-економічна ситуація почне бути видимою. Усе це працюватиме проти нього.

Однак після цього Галлямов підкреслив, що такий варіант усе-таки менш імовірний, ніж сценарій, за якого Путін передасть владу наступнику на тлі програшу війни з Україною.

Раніше Аббас Галлямов пояснив, чому росіяни терплять Путіна: "Люди бояться цієї самої громадянської війни".

Також Аббас Галлямов відреагував на важливу заяву Путіна у Волгограді: "Знає, що з ним саме так і буде".

Ще трохи раніше Аббас Галлямов спрогнозував посилення військової допомоги Заходу Україні: "Очевидно, що Путіна бояться менше".

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Останні новини