9 грудня 2022, 10:04

"Виростила Путіна та викручувала Україні руки", – в ОП відверто розповіли про роль Меркель у війні

Ангела Меркель зіграла дуже велику роль у тому, що Кремль почав війну проти України, впевнений Олексій Арестович.

"Виростила Путіна та викручувала Україні руки", – в ОП відверто розповіли про роль Меркель у війні

Ангела Меркель за десятиліття перебування на посаді канцлера Німеччини зробила низку катастрофічних помилок у відносинах із Москвою. І їхнім підсумком сьогодні є кровопролитна війна РФ проти України.

З такою відвертою заявою виступив радник Офісу українського президента Олексій Арестович в ефірі у Марка Фейгіна ввечері 8 грудня.

Він запевнив, що не поважає Меркель. На його думку, саме колишня канцлерка виростила в особі Володимира Путіна "чудовисько", яке сьогодні тероризує Україну та погрожує стерти у пил увесь світ.

"Вона виростила Путіна як фігуру трохи більше, ніж повністю... Виштовхувала Грузію та Україну з НАТО, блокувала нам дорогу. Змушувала нас знімати вишиванку та мити нею у передпокоях Кремля, коли "Мінськ" і "Мінськ-2" нам нав'язувала, крутила нам руки, виправдовувала Путіна у його нескінченних злочинах.... "Північні потоки" при кому були організовані? Але ж вони були головною умовою, після якої Путін наважився почати війну в Україні: у нього був резервний шлях постачання газу до Німеччини. Вона все це робила. Усе, що зараз переживають німці, ми, Європа, 70% її творчість політична. Вона дуже конкретно вклалася", - розповів Арестович.

Звинуватив він Меркель також у тому, що вона послабила німецьку армію, спецслужби та посадила німецьку промисловість на російську газову голку.

"Ці її часткові напіввиправдання з натяками не канають. Не виходить тут, коли у нас діти помирають щодня... Коли вона це визнає, я вважатиму її великим політиком, який наробив страшних помилок і зумів їх визнати, як Штайнмаєр", - констатував радник.

Раніше Меркель розповіла, куди спрямована ненависть Путіна та про що він мріє.

Крім того, Меркель описала своє безсилля вплинути на Путіна.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Алексей Арестович

Останні новини