5 грудня 2022, 07:28

Самусь пояснив, як загроза ракетного удару РФ по Україні стала предметом "торгу"

Військовий експерт Михайло Самусь розповів про те, як РФ намагається торгуватися із Заходом, рятуючи свою економіку.

Захід чинить санкційний тиск на РФ, намагаючись таким чином змусити Путіна закінчити війну в Україні. Михайло Самусь стверджує, щоб уникнути втрати можливості торгувати на міжнародному ринку нафтою, влада Росії вирішила поки що не бомбити Україну, зробивши ракетні удари предметом "торгу" із Заходом.

Інтерв'ю Михайла Самуся для "Фабрики новин" можна подивитися на YouTube.

Директор New Geopolitics Research Network озвучив свою думку з приводу того, що черговий ракетний удар, якого з острахом чекає Україна, може виявитися предметом торгу РФ: "У Telegram-каналах з'явилася інформація, що Росія начебто запропонувала передати Запорізьку атомну електростанцію під керування МАГАТЕ або України, якщо Україна дозволить і гарантуватиме подальше транспортування нафти й газу, тобто очевидно, що відбувається процес торгу, коли Путін може використати цю загрозу ударів по енергетичній інфраструктурі, аби чогось домогтися".

"Наприклад, 5 грудня буде введено ембарго на російську нафту. Уже ввели у 60 доларів, хоча офіційно не заявлено планку ціни, але це помітно обмежить російські можливості. Він і так продає з дисконтом до 30-40%. Якщо тепер буде планка, то індуси взагалі можуть сказати, щоб продавати їм по 10 доларів. У принципі, зараз Путін не завдає цих ударів, розраховуючи на можливості поторгуватися щодо нафти та газу", - озвучив цікаву інформацію Михайло Самусь.


Раніше Самусь пояснив, чому мобілізованих з РФ масово перекидають під Бахмут.

Також Самусь розповів, коли настануть "трагічні часи для російської армії".

Нагадаємо, Самусь озвучив реальний план Путіна щодо України 24 лютого.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Останні новини