7 жовтня 2022, 21:19

Путін готовий віддати все, крім Криму та Донецька: Світан вказав на докази

Російська армія готується утримувати під своїм контролем лише агломерацію навколо Донецька та Криму, вважає Роман Світан.

Путін готовий віддати все, крім Криму та Донецька: Світан вказав на докази

Апетити Кремля щодо України серйозно зменшилися. Сьогодні влада РФ планує утримувати лише два особливо важливі для них шматки української території.

Про це повідомив в ефірі YouTube-каналу Юлії Латиніної український військовий експерт, підполковник запасу ЗСУ Роман Світан.

Він звернув увагу на те, що Бахмутський напрямок на сьогоднішній день єдиний, де росіяни зберігають наступальний потенціал. Там орудує, зокрема, російська ПВК "Вагнер" - одне з найбоєздатніших угруповань у російській окупаційній армії РФ. Серйозних поступів вона не має, проте спроб захопити Бахмут не залишає вже котрий місяць. Причина такої наполегливості, запевняє Світан, у Донецьку.

"Саме Донецький і Бахмутський напрямки є пріоритетними для росіян. Вони втрачати Донецьк не хочуть. А Донецьк без Бахмута і того водоводу, який іде за Бахмутом, не виживе. Виходячи з кроків, які росіяни зараз роблять, видно, що вони у принципі готові залишити взагалі всю територію, крім Криму та цієї донецько-макіївсько-ясинуватської агломерації. Ніде не проводиться дій, які б вказували на те, що росіяни збираються зимувати на приписаних Росії територіях, крім Донецька та Криму, крім Донбасу, ніде більше у росіян немає переваги у снарядах", – поділився інформацією підполковник.

Раніше Діалог.UA повідомляв, що ЗСУ під час контрнаступу посадили армію Путіна на "тризуб".

Ми також писали, що Жданов розкрив подробиці успішного контрнаступу ЗСУ.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятись від авторської.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Сеть

Останні новини