24 серпня 2022, 07:00

Світан пояснив, чому Путін не зважиться на масований удар по Україні 24 серпня: "Сидітиме рівно"

Масований ракетний обстріл України у День Незалежності 24 серпня малоймовірний, вважає Роман Світан.

Світан пояснив, чому Путін не зважиться на масований удар по Україні 24 серпня: "Сидітиме рівно"

Кремль, швидше за все, не наважиться на масований ракетний обстріл України, оскільки побоюється наслідків. Ескалація малоймовірна.

Про це повідомив полковник запасу ЗСУ, військовий експерт Роман Світан в інтерв'ю журналістці Юлії Латиніній на YouTube.

"Я всіх "розчарую". Думаю, нічого не буде. Сидітимуть росіяни рівно на за**иці, тихо, побоявшись навіть десь пер***ть голосно. Швидше за все, будь-яка їхня дія 24-го числа приведе до "зіркопаду" "в Україну західної зброї, причому тієї, яку притримують: ATACMS, літаків, "Гарпунів" далеких... Нічого не буде понад те, що вже було чи є", - заявив полковник.

Він вважає, що РФ цього дня може влаштувати ескалацію на лінії фронту. Ще під загрозою обстрілу три міста: Харків, Миколаїв і Чернігів. Перші два надто близько до лінії фронту й обстрілюються щодня.

А Чернігів можуть атакувати росіяни з білоруського аеродрому Зябрівка, де були сконцентровані системи ППО "С-300". Однак і з Зябрівки росіянам бити небезпечно, бо може прилетіти "відповідь".

"Далекість від Зябрівки до кордону України 25 км. Якщо... щось полетить до Чернігова, думаю, "Ураганами" або "Смерчами" цю Зябрівку переорають", - запевнив Світан.

Він зазначив, що концентрація росіянами систем ППО біля лінії фронту та кордону України видає страх агресора.

"Останнім часом росіяни підтягнули до лінії фронту та кордону дуже багато систем ППО. Вони чекають на наші "подарунки". Думаю, у них такий мандраж. Вони чекають, куди прилетить, куди "листоноши" Генштабу ЗСУ доставлять ці "подарунки"", - констатував полковник ЗСУ.

Раніше Діалог.UA повідомляв, що Зеленський різкою заявою відреагував на інформацію про удари, які готуються Росією.

Ми також писали, що Зеленський назвав терміни, коли західні системи "закриють небо" України від російських ракет.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятись від авторської.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!!

Автор: Сеть

Останні новини