8 червня 2022, 20:22

"Розпад Росії ще не гірший сценарій", – Шендерович пророкував Росії темні часи

Якщо Росія не відмовиться від імперських амбіцій, її розпад буде неминучим, вважає Віктор Шендерович.

Розпадання Росії може статися вже у найближчі десятиліття. Власне, цей процес уже запущено.

Таку думку в інтерв'ю телеканалу "Україна 24" висловив російський журналіст і письменник Віктор Шендерович, який емігрував до Ізраїлю.

Шендерович вважає, що саме війною проти України диктатор РФ Володимир Путін намагався зупинити розпад імперії, що почався, під назвою Російська Федерація. То була його фатальна помилка.

"Імперія розпадалася. Путін, цілком очевидно, зробив зусилля, що не відповідають можливостям цієї імперії… Він просто помилився. У імперії вже немає таких сил, вона на подиху. Досить подивитися на її економіку, демографію і звірити їх із показниками Західного світу та Китаю, щоб зрозуміти, що жодної імперії немає. Це фантомний біль", - заявив Шендерович.

Він вважає, що імперія протрималася б довше, якби Путін не вплутувався у війну з Україною. Йому слід продовжувати політику "рекетира".

"Коли він привів загрозу у виконання, він перевів себе у статус ворога. Для Заходу це противник. Жодних ресурсів виграти цю війну у Путіна, зрозуміло, немає", - заявив журналіст.

Він упевнений, що розпад Росії практично неминучий. Однак це не найстрашніший сценарій для імперії.

"Найгірший варіант - це ядерна війна", - зазначив Шендерович.

Тільки відмова РФ від імперської парадигми, вважає він, може врятувати Росію.

"Якщо імперський фантомний біль продовжить втілюватися у кров, війну, то ресурси дуже скоро закінчаться", – повідомив російський письменник.

Першими, упевнений він, із РФ побіжать багаті регіони, які здатні самі себе прогодувати. Це Далекий Схід із виходом до океану, з промисловістю, портами; промисловий Урал" нафтовий Татарстан. Вони усвідомлюють, що Москва гальмує їх розвиток, і підуть на вихід.

Раніше Діалог.UA повідомляв, що Гудков озвучив один із варіантів розвитку подій для РФ, натякнувши на розпад країни.

Ми також писали, що Яковенко передрік розпад РФ після військової поразки в Україні.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятись від авторської.

ВАЖЛИВО ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Останні новини