7 березня 2022, 17:48

Цаплієнко назвав реальну мету "гуманітарних коридорів" РФ: "Так робила нацистська Німеччина"

Ротація особового складу, вивезення тіл і поранених, формування "живого щита" – справжні цілі "гуманітарних коридорів" окупантів.

Цаплієнко назвав реальну мету "гуманітарних коридорів" РФ: "Так робила нацистська Німеччина"

Вранці 7 березня армія РФ оголосила про відкриття так званих "гуманітарних коридорів". Проте запропонований Москвою варіант немає нічого спільного із загальноприйнятими у світі поняттями про евакуацію мирного населення із зони бойових дій.

Як пише український військовий журналіст Андрій Цаплієнко, армія Путіна збирається запровадити режим "припинення вогню", щоб вивести українців зі знищених населених пунктів Київської області у напрямку Білорусі. Пізніше їх мають намір транспортувати до РФ. Аналогічний сценарій розроблено для мешканців Харківської та Сумської областей.

Цей план розроблений для того, щоб окупанти могли легально завезти на територію України свій вантажний транспорт, що допоможе їм таємно вивезти тіла загиблих.

Також під виглядом евакуації проведуть ротацію особового складу та підвезуть додаткову техніку, боєприпаси, пальне. Проте найнебезпечніша роль призначена для мирних людей, яких можуть зробити живим щитом.

Подібні акції спрямовані лише на подальше розгортання конфлікту.

"Нагадуємо, що практику примусового вивезення людей з окупованих територій широко застосовувала нацистська Німеччина під час Другої світової війни. Міжнародний трибунал у Нюрнберзі визнав це злочином проти людяності та порушенням норм міжнародного права", – нагадав Цаплієнко.

Нагадаємо, 5 березня у російському Міноборони заявили про режим припинення вогню, в ОП України підтвердили створення гуманітарних коридорів. Військові мали припинити обстріл, щоб мирні жителі могли покинути населені пункти, взяті в облогу.

Проте російська сторона, як і передбачалося, порушила домовленості та не дозволила цивільному населенню виїхати.

Жителі Маріуполя вже майже тиждень мешкають під постійними обстрілами, частина міста зруйнована. У будинках немає електрики та води. Мобільного зв'язку немає.

Автор: Андрей Цаплиенко

Останні новини