19 січня 2022, 21:16

Венедиктов попередив Росію з приводу України: "Рушниця може сама по собі вистрілити"

Олексій Венедиктов вважає, що у Кремлі не планують масштабного вторгнення російських військ до України.

Венедиктов попередив Росію з приводу України: "Рушниця може сама по собі вистрілити"

Імовірність вторгнення російських військ в Україну не надто велика, вважає головний редактор російської радіостанції “Эхо Москвы” Олексій Венедиктов, який товаришує з прессекретарем президента РФ.

Своєю думкою він поділився 19 січня в етері власної радіостанції.

"Всі чудово розуміють, що ймовірність війни існує, але вона не дуже висока у сенсі "танки  вперед"", – заявив Венедиктов.

Водночас, зазначив він, навколо України та на її території сконцентровано таку кількість зброї, що війна може розпочатися випадково.

Так, головний редактор “Эхо Москвы” не виключив, що ескалацію спровокують російські бойовики Донбасу. Їм важливе продовження війни, яке дозволяє отримувати щедре фінансування з Москви.

"Там стільки зброї. Який-небудь, не дай боже, MH17, якісь "польові командири", можуть, яким не потрібен мир, до речі – ніяк не потрібен, щоб Росія на спині "польових командирів" у Донецьку та Луганську домовилася з Україною, ну чи зі Штатами. І вони збивають цивільний літак або починають обстріл, або роблять провокацію у зворотному розумінні”, – сказав Венедиктов.

На його думку, ескалація може трапитися і з вини "гарячих голів" з української сторони фронту.

“І як поведеться у відповідь на ці провокації Путін чи Зеленський, до речі, який має відповідати, якщо що? Тобто загроза рушниці, яка, за Чеховим, висить на стіні та може сама по собі вистрілити, є. Тому дуже важливо роззброїти, відвести війська”, – заявив Венедиктов.

Раніше Діалог.UA повідомляв, що Венедиктов розкрив причину ультиматумів Путіна НАТО: "Кримський синдром почав обсипатися".

Ми також писали, що Путін намагається вирішити демографічну катастрофу у Росії за рахунок українців і білорусів, вважає Венедиктов.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятися від авторської.

Автор: Сеть

Останні новини