24 грудня 2021, 17:59

Береза про заставу для Порошенка: "А чому не 5 мільярдів? Чи 1 мільярд звучить красиво?"

Печерський суд столиці дозволив затримати Петра Порошенка, щоб доставити його до суду для обрання запобіжного заходу.

Сьогодні, 24 грудня, Офіс Генерального прокурора підписав клопотання про арешт п'ятого президента України Петра Порошенка. Сума застави – 1 мільярд гривень.

Озвучена сума застави здивувала та обурила екснардепа та блогера Борислава Березу: "А чому не 5 мільярдів? Чи не трильйон? Чи 1 мільярд звучить красиво? Але найсмішніше те, що клопотання знову підписав в.о. генпрокурора Олексій Симоненко, як і повідомлення про підозру, а не генпрокурор Венедіктова. Хоча вона у Києві".

Також колишній парламентарій цікавиться, до чого причетний в.о. генпрокурора Симоненко, що він мусить підписувати такі папери.

"А, може, просто його сім'ю тримають у заручниках? У будь-якому випадку, Венедіктова та її перші заступники це підписувати відмовилися. І це дуже потішно", – резюмував Береза.

Нагадаємо, підозру Порошенку оголосили 20 грудня.

23 грудня ДБР викликало експрезидента на допит, знаючи, що лідер ЄС не зможе з'явитися, оскільки виїхав за кордон для офіційних зустрічей з іноземними колегами.

Соратники Порошенка та його адвокати попередили, що депутат повернеться до початку парламентської сесії у 2022 році. Згодом ці слова підтвердив колишній глава держави.

Останні новини