17 грудня 2021, 14:34

Бєлковський: на відмову США від угоди щодо НАТО Кремль визнає "Л/ДНР" і введе регулярні війська

У відповідь на відмову Америки домовлятися щодо нерозширення НАТО Кремль може відреагувати розміщенням регулярних військ на Донбасі.

Якщо США відмовляться обговорювати з Росією скандальну угоду щодо НАТО, окупація українського Донбасу може посилитися.

Таку думку на своєму каналі у Telegram висловив відомий російський політтехнолог Станіслав Бєлковський, передає Діалог.UA.

Він звернув увагу на те, що заступник голови МЗС РФ Сергій Рябков закликав Америку терміново розпочати обговорення скандального договору щодо НАТО, складеного Росією. Однак, вважає політтехнолог, шансів на те, що американці погодяться підписати цей документ, практично немає. Пункти, зазначені в угоді, накладають занадто великі обмеження на США та НАТО.

Заради підписання документа, впевнений Бєлковський, Кремль готовий до підвищення ставок на українському Донбасі. Варто готуватися до посилення окупації регіону, у тому числі із відкритим залученням військ РФ.

"Якщо США відмовляться від переговорів щодо проєкту історичної угоди, що дуже ймовірно, з урахуванням низки вирви-очей положень цього тексту, то РФ визнає "ДНР" / "ЛНР" і введе в ОРДЛО регулярні війська",  – вважає російський політтехнолог.

На його думку, приводом для вторгнення стануть звинувачення Кремля на адресу України та США у небажанні виконувати Мінські угоди.

Варто зазначити, що проєкт угоди МЗС Росії показало громадськості 17 грудня. У ньому міститься заборона, у тому числі на членство у НАТО пострадянських країн, на розміщення сил та озброєння, на використання важких бомбардувальників і бойових кораблів у зонах, чутливих для Кремля.

Раніше суд російського Ростова офіційно визнав присутність на окупованому Донбасі регулярних військ Росії.

Пєсков назвав це рішення суду помилкою, після чого текст почали підчищати з Мережі.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятися від авторської.

Останні новини