16 грудня 2021, 12:07

Визнання російським судом армії РФ на Донбасі: Україна обіцяє болючі наслідки для Москви

Арестович наголосив, що тепер для міжнародного кримінального права щодо Росії створено потужний прецедент.

Визнання російським судом армії РФ на Донбасі: Україна обіцяє болючі наслідки для Москви

Рішення російського суду Ростовської області, який де-факто та де-юре визнав наявність російських військ на території окупованої частини Донбасу, є найпотужнішим юридичним прецедентом, який буде основою для перегляду всього статусу збройного конфлікту на Сході України.

Про це на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook повідомив речник української делегації у ТКГ Олексій Арестович.

"Ростовський суд іменем Російської Федерації визнав наявність російських військ на території тимчасово окупованих районів Луганської та Донецької області у справі про хабарі за постачання продовольства російським військовим частинам, дислокованим у т. з. "ЛНР/ДНР". Колони у 70 машин, суми поставок - на 130 млн рублів (понад 1,7 млн доларів щомісяця). Суддя Шолохов, ця велика людина, назавжди увійде до пантеону українських героїв", - зазначив Арестович.

За його словами, рішення російського суду дозволить Україні остаточно зруйнувати легенду РФ про відсутність російських військових на Донбасі й так званий "внутрішній конфлікт".

Арестович наголосив, що тепер для міжнародного кримінального права щодо Росії створено потужний прецедент.

"Рішення російського суду – це найпотужніший юридичний прецедент, який може (і стане) основою перегляду всього статусу збройного конфлікту на Сході України. Нагадаю, що українська позиція завжди полягала у тому, що ми маємо міжнародний військовий конфлікт із Російською Федерацією, російська – у тому , що на Сході України - внутрішній громадянський конфлікт. Міжнародні інстанції переважно схилялися до нашого варіанту, але були нюанси.Тепер для міжнародного кримінального права створено прецедент.

Спасибі, суддя Шолохов!" – наголосив Арестович.

Раніше Кіровський районний суд міста Ростова-на-Дону у рамках справи №1-82/2021 офіційно визнав, що Збройні сили РФ воюють на Донбасі. Текст оприлюднено на державному сайті "Судові рішення РФ". Йдеться про кримінальну справу. Судячи з даних суду, фігурант В'ячеслав Забалуєв у травні – жовтні 2019 року зірвав постачання продовольства військовим РФ, які орудували на Донбасі. У документі згадуються відкрито "Л/ДНР", які на сьогоднішній день не визнані Росією.

Ми також писали, що в ГУР МО попередили: угруповання ЗС РФ на Донбасі приводять до найвищого ступеня бойової готовності.

Автор: Алексей Арестович

Останні новини