13 грудня 2021, 18:59

Яценюк: “Навіть якщо Путіна не буде у Кремлі, Росія не зміниться”

Зі зміною влади у Кремлі політика РФ щодо України не зміниться, впевнений Арсеній Яценюк.

Яценюк: “Навіть якщо Путіна не буде у Кремлі, Росія не зміниться”

Українцям не варто сподіватися, що з відходом від влади у Росії Володимира Путіна відносини між країнами налагодяться.

Таку думку в етері телеканалу "Україна 24" висловив колишній прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, передає Діалог.UA.

“Навіть якщо Путіна не буде у Кремлі, на мою думку, Росія не зміниться... Історія показує особливості наших відносин. Росія завжди вела одну політику щодо України  поневолення та захоплення. Замість Путіна прийде інший Путін... Думки та дії його будуть такими самими. Я не вірю у демократичну Росію”, – заявив Яценюк.

Він уточнив, що Путін та його оточення бачать картину світу “крізь ґрати в'язниці народів”. Тому, за його словами, такого сильного ворога не варто недооцінювати.

Попри це, зазначив Яценюк, останні 15 років Путін постійно робить неправильні висновки щодо України.

“Він помилився у 2004 році. Пам'ятаєте, він двічі вітав Януковича з обранням на пост президента? Він був упевнений, що отримав нову губернію. Не вийшло. Помаранчева революція 2004 року стала для нього такою моральною травмою, що він не зміг із цим впоратися. І ця травма змусила його думати, як захопити Україну”, – поділився думкою колишній прем'єр.

Помилився, на його думку, Путін і у 2013 році, змусивши Януковича відмовитися від підписання Угоди про асоціацію з ЄС. У Кремлі були впевнені, що все пройде гладко, але вибухнув Майдан.

Наступною помилкою став Донбас. За словами Яценюка, Путін був впевнений, що йому вдасться створити "Новоросію", а його солдатів українці зустрічатимуть із радістю. Проте зустрів лише жорсткий збройний опір.

Пізніше він помилявся, коли сподівався на політичний, військовий та економічний крахи України, а також відмову Заходу від підтримки Києва. Цього не сталося.

Раніше Діалог.UA повідомляв, що Царьов розповів, як "ображений" Янукович скаржився на Москву – "кинула" зі знижкою на газ.

Ми також писали, що Яценюк назвав одну дуже чітку мету Росії щодо України.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятися від авторської.

Автор: Арсений Яценюк

Останні новини