10 грудня 2021, 18:49

Розмова Байдена з Путіним не зупинила війни – Росія почала шантажувати Україну

Військова агресія Росії в Азовському морі: Росія заблокувала українські порти та створила проблеми для судноплавства.

Розмова Байдена з Путіним не зупинила війни – Росія почала шантажувати Україну

Сьогодні, 10 грудня, всю українську частину Азовського моря було оголошено Росією зоною проведення військових маневрів. Підсумком стала заборона на вихід для будь-яких українських судів.

"Це реальна загроза, щоб перехопити або зупинити будь-яке українське судно у морі, заблокувати будь-які пересування, риболовлю, вантажні перевезення з Маріуполя. Це важкий удар по українській економіці, по суті – військова провокація, яка завдасть Україні тяжких збитків", – прокоментував журналіст Юрій Бутусов.

Він вважає, що верховний Головнокомандувач Володимир Зеленський має зробити максимум для захисту українського судноплавства бодай у прибережній зоні. Крім Того, слід організувати засідання РНБО. Логічним вчинком став би позов до Міжнародного морського суду проти Росії.

"Сподіваємося, що солідарна реакція світової спільноти допоможе негайно розблокувати Азовське море. Це найгостріша криза та демонстрація, що жодна розмова Байдена з Путіним не може зупинити війну, що Росія прямо шантажує українське керівництво", – вважає Бутусов.

Нагадаємо, 9 грудня ФСБ РФ оголосила тривогу через український корабель "Донбас", який рухався у бік Керченської протоки. І хоча судно попередило, що не збирається входити в акваторію Чорного моря, російська сторона назвала дії моряків "загрозою".

Міністр оборони Рєзніков відповів на провокацію ФСБ РФ, нагадавши, що саме російські кораблі створюють загрозу, коли постійно перебувають недалеко від українських міст.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятися від авторської.

Автор: Юрий Бутусов

Останні новини