18 листопада 2021, 10:55

Арестович про результати "Вагнергейту": "Найбільше мені шкода Юрія Бутусова"

За словами Арестовича, розслідування показало, що жодної зради з боку команди Зеленського не було.

Арестович про результати "Вагнергейту": "Найбільше мені шкода Юрія Бутусова"

Представник української делегації у ТКГ з питань Донбасу Олексій Арестович на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook прокоментував розслідування Bellingcat у справі про спробу затримати групу "вагнерівців", яку напередодні було опубліковано в Інтернеті.

За словами Арестовича, розслідування показало, що жодної зради з боку команди Зеленського не було: в ОП попросили перенести операцію на кілька днів для того, щоб набуло чинності перемир'я на Сході України, яке зберегло життя великої кількості українських військових.

На думку Арестовича, найактивніші прихильники версії зради – журналіст Юрій Бутусов і представники партії "ЄС" Петра Порошенка – виглядають жалюгідно на тлі результатів розслідування.

"Найбільше у цій історії мені шкода депутатів від "ЄС" і Юрія Бутусова, які рік нам розповідали про страшну зраду, і тут Bellingcat, на який вони покладали стільки надій, заявляє, що зради, виявляється, немає.

Навпаки, президент санкціонував операцію, каже Bellingcat, а голова ОП лише запропонував (!) її перенести, бо очікувалося перемир'я. Зауважте, не "скасувати", щоб не посваритися з "могутньою та страшною" Росією, а лише перенести на пару днів пізніше після встановлення перемир'я", – зазначив Арестович.

На його думку, керівництво країни від початку мало інформацію про операцію, дізнавшись про неї ще наприкінці червня. За бажання зірвати операцію з боку української влади можна було б здійснити це на початку її проведення, ще до вивезення російських найманців до Білорусі.

"За словами розслідувачів, вище керівництво країни дізналося про операцію наприкінці червня: зливай на здоров'я. Не треба везти найманців до Білорусі, ризикувати діями третьої сторони (що, між іншим, і сталося), вони б навіть не виїжджали з РФ. Немає відповіді (від опозиції)", – зазначив Арестович.

За його словами, високі очікування противників Зеленського після публікації розслідування не підтвердилися. При цьому у будь-якій цивілізованій країні репутацію представників партії Порошенка та журналіста Бутусова вже було б знищено.

"У цивілізованій країні репутація Бутусова та всіх інших Ар'євих, Луценків, Турчинових і Порошенків була б після цього знищена назавжди. Не можна рік із гаком кидатися максимальними за скандальністю заявами (зрада вищого керівництва країни!), понад рік не надавати жодних доказів, будувати все на "сильному" словнику страшних, застрашливих слів і чистих домислах і трактуваннях, підставляти міжнародних партнерів, розповідаючи про їх "…участь в операції", якої не було, а потім продовжувати жити та працювати як ні в чому не бувало", – зазначив він.

Раніше повідомлялося, що важливим джерелом операції із затримання найманців ПВК "Вагнер" був ексофіцер зовнішньої військової розвідки РФ. Українським спецслужбам вдалося завербувати російського військового під час його роботи на окупованій частині Донбасу. Він надавав українській стороні необхідну інформацію та попереджав про потенційні ризики.

Нагадаємо, 17 листопада журналісти Bellingcat опублікували першу частину розслідування про спецоперацію із затримання "вагнерівців", яка присвячена вербуванню бойовиків.

Автор: Алексей Арестович

Останні новини