23 травня 2024, 15:52

Швець розповів, як Сі Цзіньпін одним висловлюванням закрив питання щодо України: "Все, треба виводити війська"

Військовий експерт Юрій Швець звернув увагу на те, що глава КНР Сі виступив за цілісність кордонів України.

Швець розповів, як Сі Цзіньпін одним висловлюванням закрив питання щодо України: "Все, треба виводити війська"

Якщо уважно читати китайський "мирний план", з яким погодився Путін, то є очевидним, що Сі Цзіньпін закликає росіян вивести війська та звільнити захоплені території України, повідомив Юрій Швець.

Трактування мирного плану Китаю від Юрія Швеця можна дізнатися з відео на каналі YouTube.

Експерт зробив акцент на одному з пунктів китайського мирного плану, який відображає позицію КНР щодо війни в Україні: "Росія офіційно прийняла китайський "план миру" з 12 пунктів. При цьому російські пропагандисти заднім числом уже розповідали, чого їм вдалося досягти. Вони побачили там із того, що добре для Росії, що там не було вимоги щодо виведення російських військ із захоплених територій України, але, якщо ви подивитеся на ці 12 пунктів, то у першому пункті йдеться про те, що врегулювання конфлікту в Україні має бути засноване на основних принципах міжнародного права та Статуту ООН, таких як суверенітет і територіальна цілісність. Крапка. Питання закривається".

"Нехай там далі немає про виведення військ, там немає маси речей, тому що "мирний план" всього 12 пунктів і все там не згадаєш, але, якщо йдеться про Статут ООН, міжнародне право, конкретні принципи, то все, треба виводити війська. Сама Організація Об'єднаних Націй виникла чому? Вона виникла за результатами Другої світової війни, яка почалася тому, що хтось захотів захопити чужі території, була війна, їх розгромили, та був Статут ООН ухвалений, який абсолютно виключає захоплення чужої території", - підкреслив Юрій Швець.

Автор: Юрий Швец

Останні новини