16 травня 2024, 15:55

Портников розповів, як Путін спробує хитрістю нав'язати світові свою волю: "Буде ніби ні до чого"

Віталій Портников пояснив, як глава Кремля спробує руками Сі Цзіньпіна переконати всіх у необхідності перемир'я.

Портников розповів, як Путін спробує хитрістю нав'язати світові свою волю: "Буде ніби ні до чого"

Пропонувати мирні переговори Україні відкрито Путін поки що не збирається, оскільки знає, що за нього це зроблять інші, а саме, глава КНР, який переслідує свої інтереси у цьому питанні, повідомив Віталій Портников. Саміт миру у Швейцарії може стати ареною, де розгортатиметься геополітичний бій між Україною та Росією за посередництва Китаю, де, на перший погляд, роль Путіна у цьому бою виявиться не очевидною.

Думку Віталія Портникова можна дізнатися з відео на каналі YouTube.

Політичний оглядач попередив про хитрість влади КНР, яка намагається заморозити війну в Україні: "У горах над Люцерном Зеленський має намір представити тим, хто з'їдеться на цю зустріч, своє бачення закінчення війни, але напередодні саміту миру Міністерство закордонних справ КНР оприлюднило власне бачення про те, як має завершитися війна. За великим рахунком, ідеться про заморожування без жодних гарантій".

"Путін уже підтримав цей план китайського зовнішньополітичного відомства, заради презентації якого спеціальний представник Міністерства закордонних справ КНР Лі Хуей об'їздив столиці провідних держав так званого Глобального Півдня, тож очевидно, що під час перемовин із Сі Цзіньпіном Путін учергове підтримає уявлення Китаю про те, як має завершитись війна між Росією й Україною", - доповнив вищесказане журналіст.

При цьому Віталій Портников зазначив: "Питання навіть не у тому, чи справді російський лідер готовий до якогось переговорного процесу, тому що поки що ми бачимо бажання наступати й окупувати нові українські території, а питання у тому, що подібний порядок денний, із погляду Москви, має торпедувати пропозицію Зеленського, та водночас Росія буде нібито ні до чого: країни Глобального Півдня просто підтримуватимуть Пекін, навіть якщо представників КНР не буде взагалі на саміті миру у Швейцарії".


Автор: Виталий Портников

Останні новини