19 квітня 2024, 07:46

Війна – це жахливо, але є речі й гірші: експерт про те, чому не можна йти на угоду з Путіним

Кремль веде війну в Україні не тільки через територію, а й за культуру з мовою.

Війна – це жахливо, але є речі й гірші: експерт про те, чому не можна йти на угоду з Путіним

Кремль веде війну в Україні не тільки через територію, а й за культуру з мовою. Це прекрасно розуміють українці, тому більшість за те, щоб і далі вести війну проти Путіна стільки, скільки буде потрібно.

Таку думку озвучила українська правозахисниця Олександра Матвійчук у своїй колонці на сторінках ресурсу Financial Times.

Якщо ситуація із затримкою голосування у США щодо законопроєкту по Україні для американців є політикою, то для жителів України це питання життя та смерті.

Росія не просто хоче захопити якомога більше території, Кремль повністю хоче знищити все українське. З лютого 2022 року правозахисники зафіксували понад 68 тисяч злочинів з боку окупантів. Йдеться про вбивства, зґвалтування, катування тощо.

Матвійчук нагадала прихильникам укладення угоди з РФ, що вже одна така була у 2014 році. Однак результат ми бачимо сьогодні. Усі ці 8 років Кремль просто вів підготовку до масштабної війни, тому не можна йти на якісь поступки та знову погоджуватися на "мирну угоду" від РФ.

Надалі Кремль лише посилюватиме удари по цивільній інфраструктурі в Україні та намагатиметься дестабілізувати обстановку в інших країнах.

"Цей кошмар - нескінченна каталогізація людського болю - буде тільки тривати", - заявила Матвійчук.

Так, війна - це завжди погано та жахливо, проте українці розуміють, що ще гірше - бути під окупацією Кремля, саме тому війна в Україні - це не битва за землю, а битва за виживання.


Автор: Сеть

Останні новини