3 січня 2024, 13:18

"Спасибі вікінгам", – найбагатша країна світу простягнула руку допомоги Україні

Норвегія ухвалила історичне рішення щодо України, яке має докорінно змінити ситуацію на краще для нашої країни.

"Спасибі вікінгам", – найбагатша країна світу простягнула руку допомоги Україні

Військово-політичний аналітик і колишній радянський розвідник Юрій Швець на своєму YouTube-каналі повідомив про подію історичного значення, яка може бути поворотним моментом у російсько-українській війні. Йдеться про те, що у "гру" включилася Норвегія, яка дозволила прямий продаж зброї та продукції оборонного призначення від своєї оборонної промисловості Україні.

"Спасибі вікінгам. Річ у тім, що парламент Норвегії у 1959 році ухвалив рішення, згідно з яким постачання озброєнь до країн, які воюють або в яких тривають громадянські війни, було заборонено. А 1967 року вони навіть розглядали рішення про те, щоб заборонити продаж або постачання озброєнь країнам НАТО, які воюють, незважаючи на те, що сама Норвегія входить до Альянсу. Уявляєте, наскільки вкорінена ось ця практика утримання від продажу та постачання зброї до воюючих країн? І ось усе змінилося, тобто Норвегія настільки відчула серйозну небезпеку, яка виходить із Мордора (РФ - ред.) у зв'язку з варварськими діями щодо України, що ухвалила саме таке історичне рішення", - пояснив Швець.

За словами аналітика, цей крок свідчить про ще одну дуже важливу річ, яка досі не спостерігалася. Схоже, Європа прокинулася. За великим рахунком, європейські країни довгий час жили в умовах халяви, покладаючись на американську парасольку та не бажаючи самим витрачатися на власну оборону. Але несприятливий розвиток подій у Конгресі США різко змінив ситуацію.

Японія, Південна Корея, низка інших країн (виробників зброї) та Норвегія значною мірою допоможуть Україні розв'язати, здавалося б, нерозв'язну проблему.

"А тут ще одна країна, яка, сподіваємося, у найближчому майбутньому буде повноправним членом НАТО. Це Швеція. Мені пише один із глядачів, який одружений з українкою. Проживає цей пан у Швеції таповідомляє, що їхні підприємства ВПК працюють у три зміни повним ходом. Працюють на Україну", - поділився ще однією гарною звісткою Швець.

Як зазначив експерт, варварські обстріли РФ зробили свою справу. Крига зрушилася. Майбутнє Росії - це бути сировинним придатком Північної Кореї та Китаю, тому що самі вони нічого толком зробити не можуть.

Україна ж отримала нову потужну хвилю підтримки з боку Європи. У світлі того, що Трамп дійсно може бути президентом США, Європа активізувалася. Їй нікуди діватися, здатися вона не може.

"Не можуть великі вікінги у Норвегії здатися. Я не знаю, як тевтони у Німеччині, але вікінги точно не можуть, тому вони готові взяти відповідальність на себе. Це заклик до західних європейських еліт припинити сподіватися на халяву та включити на повну котушку свої ВПК", - зазначив Швець.

Також аналітик згадав про те, що раніше Міністерство оборони Естонії описало прекрасну стратегію для України на 2024 рік. Західна Європа повинна на повну котушку увімкнути свій ВПК і для цього відкрити свої гаманці. За підрахунками, це обійшлося б усього-на-всього кожному громадянину країн ЄС у смішну суму - 7 євро, тобто на одній чаші терезів стоять ці нещасні 7 євро, а на іншій - бути чи не бути Заходу як цивілізації.

Раніше представник уряду Чехії розповів про те, як Чехія допомагає Україні: "Ми вже не бігаємо по військових складах".

Також Британія та Норвегія анонсували створення морської коаліції: Лондон готовий передати Україні два кораблі.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятися від авторської.

Автор: Юрий Швец

Останні новини