8 грудня 2023, 13:54

"Чернець МП спіймав "білочку"", – джерело про нічну подію у Лаврі

Нинішньої ночі у Києво-Печерській лаврі монах Московського патріархату голий вистрибнув з вікна другого поверху, запевняє Соня Кошкіна.

"Чернець МП спіймав "білочку"", – джерело про нічну подію у Лаврі

У ніч на 8 грудня у Києво-Печерській лаврі стався неприємний інцидент із ченцем Московського патріархату (МП). Напившись, він вистрибнув із вікна.

Деталі скандалу розповіла відома українська журналістка Соня Кошкіна.

Вона зазначила, що у Лаврі все ще залишаються ченці Московського патріархату, яких не вдається виселити. І деякі з них сильно "чудять". Вночі в одного з представників УПЦ МП стався напад алкогольного делірію, який також відомий як "біла гарячка", або "білка".

"Усі питають, що там за НП у Лаврі? Та все, як завжди... Чернець МП, який добре відомий у вузьких колах своїм хронічним алкоголізмом (...), вкотре вхопив "білочку". Усю ніч бухав, а під ранок голий вистрибнув із другого поверху", - розповіла Кошкіна.

Нагадаємо, у березні 2023 року Україна анулювала договір, який дозволяв Московському патріархату орендувати Лавру. Представників УПЦ МП довелося виселяти силоміць, оскільки самі вони залишати територію відмовилися.

Раніше Данілов відповів, чи будуть московських попів витягувати "за бороди" з Києво-Печерської лаври.

Крім того, з'явилося відео, як намісник Києво-Печерської лаври Паша-Мерседес погрожує журналістам палицею.

Автор: Соня Кошкина

Останні новини