21 листопада 2023, 14:34

"Це брехня", – російський пропагандист зізнався у військовому злочині РФ

Російський воєнкор Максим Фадєєв визнав, що жителі Донбасу більше не хочуть у Росію та в усіх своїх бідах звинувачують Путіна.

"Це брехня", – російський пропагандист зізнався у військовому злочині РФ

Російський військкор Максим Фадєєв, який знімає документальні фільми для путінської пропаганди, дав інтерв'ю, в якому визнав, що жителі Донбасу більше не хочуть до Росії після всього, що путінська армія зробила з їхнім рідним регіоном. За словами пропагандиста, навіть ті його родичі, які раніше були проросійськими, надивившись на те, що РФ робить із людьми, тепер є патріотами України та навіть жертвують гроші на українську армію.

Про це розповів український журналіст і блогер Денис Казанський на своєму YouTube-каналі.

Фадєєв зізнався, що його знайомі та родичі зі Слов'янська та Краматорська протягом восьми років після анексії Криму та розв'язання війни на Донбасі мали проросійську позицію, однак після початку так званої "СВО" зненавиділи Путіна. "Для розуміння, моя тітка, їй під 80 років, дзвонить моїй мамі та каже: "Цей Путін, на нього потрібно скинути ядерну бомбу"", - сказав військкор.

Також багато родичів Фадєєва, які напоказ були нейтральні до всього, що відбувається, але приховано все-таки проросійськими (до початку "СВО" - ред.), зараз активно волонтерять на користь України, оскільки вони бачать, що ракети прилітають у Кривий Ріг, Слов'янськ та інші міста часто не по військових об'єктах. І вони вважають, що винуватцем цього є Путін.

"Міністерство оборони РФ стверджує, що б'є тільки по військових об'єктах. Але ось, будь ласка, навіть співробітник російської державної пропаганди визнає, що це брехня, - підкреслив Казанський. - Річ у тім, що до того, як Путін почав "СВО", туди по людях нічого не прилітало. І все горе, сльози та руйнування, які є сьогодні в Україні, прямий наслідок вторгнення російської армії".

Нагадаємо, Денис Казанський розкрив "банальний фейк" про Маріуполь: "Все, як ми і попереджали".

Раніше Денис Казанський повідомив, що російська пропаганда почала визнавати гірку правду про жителів Донбасу.

Автор: Денис Казанский

Останні новини