24 жовтня 2023, 14:36

Латиніна про розгром РФ під Авдіївкою: техніка підірвалася на мінах, піхоту добили "касетами"

Українська армія добре підготувалася до наступу росіян під Авдіївкою, знаючи про атаку заздалегідь.

Латиніна про розгром РФ під Авдіївкою: техніка підірвалася на мінах, піхоту добили "касетами"

Росія задумала штурм Авдіївки з метою зірвати фінальний наступ української армії на Токмак у Запорізькій області. Мінімальною метою Росії є зрив наступу ЗСУ на Півдні, максимальною - захоплення Авдіївки. Про це на своїй сторінці у соціальній мережі Twitter пише опозиційна російська журналістка, публіцист Юлія Латиніна.

Однак, за її словами, українські військові знали про підготовку наступу на Авдіївку та зміцнили її, перетворивши на потужний укріпрайон. Околиці міста були щільно заміновані та перетворені на безмежні мінні поля. Раніше повідомлялося про сотні тисяч мін, встановлених ЗСУ.

"Штурм Авдіївки - це Бахмут 2.0", - пише вона.

Саме мінні поля підірвали першу хвилю російської бронетехніки, після чого піхота РФ потрапила під щільний удар касетних боєприпасів. Російське командування кинуло другу хвилю наступу без підтримки бронетехніки - "голу" піхоту вдруге розбили касетами.

Латиніна підкреслює катастрофічний обсяг втрат Росії, яка за 2 тижні наступу втратила 200 одиниць бронетехніки. За її словами, українська армія за 4 місяці контрнаступу на Півдні втратила вдвічі менше техніки.

Раніше експерт пояснив, чому наступ російських вояків на Авдіївку є удачею для України.

Автор: Юлия Латынина

Останні новини