11 серпня 2023, 16:02

Невзоров про запуск російської ракети у космос: "Місяць не супермаркет у Кременчуці, по ньому треба ще влучити"

Олександр Невзоров жартує над космічними ініціативами країни-агресора Російської Федерації.

Невзоров про запуск російської ракети у космос: "Місяць не супермаркет у Кременчуці, по ньому треба ще влучити"

Відомий журналіст-дисидент, блогер, режисер і політичний експерт Олександр Невзоров із сарказмом прокоментував у своєму ТГ-каналі, як Росія запустила космічний апарат до Місяця.

Відомо, що країна-агресор РФ сьогодні з пафосом і помпою запустила на Місяць ракету-носій "Союз-2.1б" з розгінним блоком "Фрегат" і станцією "Луна-25". Запуск стартував в Амурській області з космодрому "Восточный" .

Невзоров підкреслює безглуздість, несвоєчасність і абсурдність цього запуску, особливо якщо врахувати, що зараз триває кровопролитна війна між РФ і Україною. Також він звертає увагу, що формальний привід цього польоту, який придумала російська влада, звучить дуже непереконливо.

"Ймовірно, на Місяці виявлено українську багатоповерхівку або поліклініку, яку треба терміново розбомбити. Нічим іншим пояснити "запуск по Місяцю" поки що не виходить. Утім, можливо, цілилися у Миколаїв чи Куп'янськ, але просто ракета сильно відхилилася від курсу та "звалила у космос"", - саркастично зазначає Олександр Глібович.

Експерт звертає увагу, що під час проектування "Луни-25" принципово нового нічого не винайшли, змалювавши все з "Луни-24" радянського проекту 1976 року.

"Жодних виразних наукових цілей у цієї колимаги немає. Лепет про "взяття проб реголіту" звучить особливо кумедно після того, як Місяць на цей предмет багаторазово покарябали абсолютно всі космічні держави", - пише Невзоров, додаючи, що місячного ґрунту зараз на нашій планеті накопичилися вже цілі тонни, його навіть можна придбати на Ali Express.

Він підкреслює, що російський "політ на Місяць" не що інше, як показуха на кшталт "спецназівського" розбивання цегли об голову.

Крім того, Невзоров звертає увагу, що російський "драндулет" якось підозріло повільно летить. Судячи з усього, цей апарат із РФ топиться дровами, які перед запуском раптово відволожилися.

"Місяць не супермаркет у Кременчуці. Він рухається. По ньому ще треба влучити", - резюмує він наостанок.

Раніше Олександр Невзоров прокоментував нещодавню атаку дронів на російські кораблі у Новоросійську.

Автор: Александр Невзоров

Останні новини