26 травня 2023, 08:27

Байден відправив у відставку представника "партії миру" Міллі – допомога Україні збільшиться

Генерал Марк Міллі залишив посаду голови Об'єднаного комітету начальників штабів армії США, що для України є хорошим сигналом.

Байден відправив у відставку представника "партії миру" Міллі – допомога Україні збільшиться

У Вашингтоні зазнала серйозної втрати так звана "партія миру", яка виступала за переведення війни РФ проти України за стіл переговорів. Відправлено у відставку одного з її найзатятіших представників - генерала Марка Міллі. Він позбувся посади голови Об'єднаного комітету начальників штабів армії США.

Увагу на важливе кадрове рішення звернув у Telegram блогер, колишній високопоставлений член уряду РФ, а нині опозиціонер Альфред Кох.

Міллі наостанок узяв участь у зустрічі "Рамштайн" 25 травня. Там він відзначився зміною риторики. Якщо раніше генерал дуже обережно висловлювався з приводу війни, то вчора несподівано констатував: у Росії немає шансів на перемогу.

Зі слів Коха, Міллі був одним із головних представників "партії голубів" у Білому домі. Разом із соратниками директором ЦРУ Робертом Бернсом і радником президента США Джейком Салліваном він намагався посадити Київ і Москву за стіл переговорів, переводячи війну у заморожену стадію. Не виключає ця група і територіальних поступок України.

Звільнення Міллі демонструє, що Байден обрав сторону яструбів. І це хороша новина для України. В американського лідера скоро нові вибори, та йому потрібна якщо не повна перемога України у війні нинішнього року, то хоча б докорінний перелом.

"Партія "голубів" зазнала серйозної втрати. Тепер "яструби" в особі міністра оборони Ллойда Остіна та держсекретаря Ентоні Блінкена піднесуться духом, і, можливо, американська військова допомога Україні буде ще вагомішою", - написав Кох.

Міллі на посаді змінить генерал Чарльз Браун, який командував Військово-повітряними силами США. Показово, що його призначення збіглося з рішенням про постачання Україні західних винищувачів.

Нагадаємо, Україна почала отримувати зброю зі США на 30% швидше.

Ми також писали, що у ВПС США озвучили терміни поставок винищувачів F-16 Україні.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятися від авторської.


ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Альфред Кох

Останні новини