2 грудня 2022, 10:23

Пакистан зажадав від РФ знижку на нафту у 40%: Азія користується жалюгідним становищем Москви

Зі збутом своїх енергоресурсів на азіатському ринку у Росії є великі проблеми, тепер і Пакистан зажадав знижки на російську нафту.

Слідом за великими азіатськими гравцями Пакистан зажадав знижки на російську нафту. Він хоче, щоб Москва надала 40-відсотковий дисконт.

Ситуацію прокоментував у своєму блозі у Telegram російський військовий і політичний оглядач Анатолій Несміян, відомий також під псевдонімом Ель Мюрид.

Азія продовжує користуватися жалюгідним становищем Москви, яка втратила через свою військову авантюру ринки Європи. Спочатку енергоресурси з величезними дисконтами закуповували собі Китай та Індія, тепер ту саму тактику переймають дрібні регіональні гравці, зокрема Пакистан.

Однак необхідність продавати енергоресурси з величезними знижками далеко не головна проблема Москви на азіатському ринку. Найсерйозніша перешкода - слабка логістика. Москва була змушена відмовити Пакистану у продажу нафти через дефіцит танкерів. Відправляти в Азію більше "чорного золота" Москві просто нічим.

""Поворот на Схід" - це блеф для скорботних розумом глядачів федеральних каналів. Європейський напрямок торгівлі інфраструктурно облаштовувався сотні років. Щоправда, виявилося, що зруйнувати його можна за набагато коротший термін, але азійська інфраструктура взагалі не вибудувана", - написав Мюрид.

Він підкреслив, що жодної адекватної заміни європейському ринку, який путінський режим своїми ж руками відрізав, просто немає. За найсприятливішого сценарію РФ вдасться перекинути в Азію лише кілька десятків відсотків від тих обсягів, які раніше йшли в ЄС.

Раніше Діалог.UA повідомляв, що нафтовий експорт РФ до Туреччини почав стрімко стискатися.

Ми також писали, що "дірка" у бюджеті РФ підскочила до кількох трильйонів через обвал цін на нафту.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятися від авторської.


ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Останні новини