29 вересня 2022, 07:04

Кремль відклав анексію нових територій України та готовий торгуватися – покупців щось не видно

Влада Росії затіяла історію з новими "референдумами" в Україні, ймовірно, щоб виторгувати собі щось, вважає Ель Мюрід.

Кремль несподівано поставив на паузу питання анексії нових територій України, заради чого організував фарс із "референдумами". Ймовірно, Москва планує виторгувати собі якісь поступки.

Таку думку у своєму блозі у Telegram висловив російський політичний і військовий оглядач Анатолій Несміян, відомий також як Ель Мюрід.

Російська влада так і не організувала екстреного засідання щодо прийому нових українських територій до складу країни за підсумками фейкових "референдумів". Видання "Медуза", посилаючись на інформовані джерела, повідомляє, що у Кремлі вирішили почекати з цим питанням. Нібито там вирішили, що на тлі мобілізації росіяни не радітимуть анексії, а це означає, що диктатор Володимир Путін не зможе отримати необхідного піар-ефекту.

Мюрид вважає, що причина паузи в іншому.

"Ймовірно, йде якась торгівля", - написав експерт.

Він нагадав, що у 2014 році Кремль уже "кинув" шанувальників "руського світу" на Донбасі, відмовившись навіть визнавати "Л/ДНР". Історія цілком може повторитись.

"Якщо буде потрібно, то Кремль легко повторить той же фінт, який він зробив у травні 14-го року, повідомивши, що поважає думку населення... І привіт, хлопці, ми вам більше нічого не повинні... А ось рішення про включення територій - крок практично незворотний. Назад не відіграєш, тому поки що взяли паузу, намагаються продати дорожче. Щоправда, покупців щось не видно", - констатував експерт.

Раніше Діалог.UA повідомляв: на думку Галлямова, диктатор Володимир Путін не знає, що робити з фейковими "референдумами", ватажків "Л/ДНР" готують "на вихід".

Ми також писали, що СБУ перехопила розмову з ОРДЛО про "референдум".

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятись від авторської.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Останні новини