22 серпня 2022, 11:13

У РФ колапс: катастрофічно не вистачає запчастин для ноутбуків і смартфонів, у сервісних центрах хаос

Росія зіткнулася з дефіцитом деталей для ноутбуків і смартфонів – сервісні центри не можуть відремонтувати поломки та відмовляють клієнтам.

У РФ колапс: катастрофічно не вистачає запчастин для ноутбуків і смартфонів, у сервісних центрах хаос

Користувачі скаржаться, що продавці найбільших магазинів перед продажем техніки (наприклад, ноутбуків і смартфонів) попереджають про те, що відремонтувати цю техніку буде важко.

Про проблеми пише ТГ-канал "Можемо пояснити".

"Днями ми також звернулися до сервісного центру, щоб там полагодили MacBook, але нам відмовили в обслуговуванні: сказали, що деталей просто немає", - розповів житель Москви.

Проблеми з комплектуючими підтвердили три співрозмовники у російських сервісних центрах. За словами одного з них, Китай, який позиціонується як союзник Росії, також перестав постачати комплектуючі та брати їх фактично тепер ніде.

"Повторюється історія з авіацією: ми змушені займатися канібалізмом і розбирати стару техніку, але питання про те, як довго протримається техніка на старих деталях", - зазначив він.

Читачі "МО" також розповіли, що на Горбушці (торговий комплекс у Москві) різко зросла кількість "сірої" техніки.

"Продають все: від ноутбуків з англійською розкладкою, ввезених нелегально, до "палених" телефонів. Якість відповідна, жодних гарантій немає, але вартість дешевше, ніж у великих рітейлерів", - повідомив один із читачів.

Через санкції постачання ноутбуків до Росії раніше скоротилися на 40%, смартфонів - на 66%. Про зупинення постачання у Росію оголосили Apple, Samsung і DJI. Так званий паралельний імпорт не допомагає - до магазинів переважно постачають товари, призначені для країн ЄврАзЕС. А виробник вимагає гарантійного обслуговування саме там, де гаджети реєструються.

У сфері назріває колапс.

Нагадаємо, Китай катастрофічно скоротив постачання до Росії ноутбуків, смартфонів й електроніки.

Повідомлялося, що запасів нерозпроданих смартфонів у російських магазинах електроніки залишилося лише на 3-4 місяці.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятись від авторської.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!!

Автор: Сеть

Останні новини