15 червня 2022, 08:15

Спецслужби РФ вигадали новий спосіб пошуку військових частин ЗСУ

Російські спецслужби використовують нові прийоми у війні проти України, шукаючи військові частини.

Спецслужби РФ вигадали новий спосіб пошуку військових частин ЗСУ

Напередодні волонтер Мирослав Гай повідомив, що російські спецслужби почали використовувати нові прийоми в Україні, щоб знайти місцезнаходження тієї чи іншої військової частини.

14 червня на своїй сторінці у Facebook волонтер опублікував пост-застереження.

За його словами, зараз дуже частими є випадки, коли хтось дзвонить до школи чи університету нібито від імені ЗСУ. У керівництва закладу чи підприємства вони запитують про можливість розмістити там тимчасово військову частину. При цьому вони хочуть почути у відповідь, що, мовляв, є вже одна, для іншої місця немає.

Гай наголошує, що всі представники ЗСУ можуть дзвонити до школи, університету, дитячого садка чи заводу лише з одним проханням — зайнятися збором гуманітарної допомоги.

Користувачі соцмереж погодилися з Гаєм. Деякі навели свої приклади, коли їм в особистому листуванні надходять повідомлення від нібито українських захисників. Одні просять терміново перекинути на картку гроші, тому що у нього їх мало залишилося. Хтось просить терміново підвезти до того чи іншого місця каністри із бензином. При цьому текст повідомлення не оригінальний і його розсилають від імені різних людей, але того самого змісту.

Російські пропагандисти вже неодноразово заявляли про те, що ЗСУ у медичних закладах роблять склади з боєприпасами й облаштують вогневі точки.

Раніше ми повідомляли, що бойовик "ЛДНР" Дремов зізнався, чому Донецьк обстрілюють свої ж люди.

Нагадаємо, згідно з перехопленням телефонної розмови, російські війська відмовляються йти у бій проти ЗСУ. З цілого батальйону вдалося зібрати лише 30 людей.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!!

Автор: Мирослав Гай

Останні новини