19 січня 2022, 10:53

"У контексті останніх тривожних новин", – Казанський зробив заяву на тлі загрози вторгнення РФ

За словами Казанського, сьогоднішня ситуація із загрозою російського вторгнення кардинально відрізняється від 2014-2015 років.

"У контексті останніх тривожних новин", – Казанський зробив заяву на тлі загрози вторгнення РФ

У контексті останніх тривожних новин про підготовку РФ до наступу відомий український журналіст і блогер Денис Казанський наголосив на безпрецедентній підтримці України з боку західних партнерів.

На своїй сторінці у соціальній мережі Facebook Казанський заявив, що Кремль зіштовхнувся із ситуацією, коли на тлі загроз Сполучені Штати та Європа діями та заявами активно підтримують офіційний Київ перед загрозою наступу російської армії.

"Україна має союзників і вже зараз отримує реальну допомогу та підтримку. Скільки б не повторювали у російських ток-шоу, що Захід втомився від України, західні країни вже не просто висловлюють занепокоєння, як було раніше, а надають летальну зброю. Сьогодні щонайменше п'ять британських важких військово-транспортних літаків доставляли в Україну військові вантажі, серед іншого – оборонне протитанкове озброєння, дещо раніше, у грудні, США передали Україні чергову партію Javelin. У Київ прибуває Держсекретар США Ентоні Блінкен. Загрози з боку РФ світом не ігноруються, Захід не вдає, що нічого не відбувається. Ще один важливий сигнал  заява турецького президента Ердогана, який однозначно підтримав Україну та застеріг Росію від ескалації", – зазначив він.

За словами Казанського, сьогоднішня ситуація кардинально відрізняється від 2014-2015 років. Якщо тоді про реальну допомогу летальним озброєнням тільки мріяли, то тепер Захід визрів для того, щоб все ж таки допомагати справою.

Рівень міжнародної підтримки України зараз вищий, аніж раніше.

"Я не знаю, чи будуть спроби атакувати з боку РФ. Але точно знаю, що зараз напад на Україну обійдеться Москві набагато дорожче, ніж у попередні роки. У 2014 році ситуація для масованого удару по Україні у РФ була більш сприятливою. Неоднозначна політична ситуація, що дозволяла використовувати "легітимного" Януковича, слабка армія із застарілим озброєнням (ніяких безпілотників, Javelin тощо), розгубленість Заходу та його неготовність різко реагувати на дії Кремля...

Нині все по-іншому.

Тим часом у Росії сьогодні на тлі останніх новин відбувся рекордний обвал фондового ринку. Ідіотизм влади ще раз б'є по російському бізнесу та добробуту росіян, які розплачуються за перекручені фантазії свого уряду з власних кишень", – наголосив Казанський.

На російському ринку акцій стався новий обвал до максимально низького рівня за останні два роки: різке падіння фіксують на Московській біржі. Повідомлення The New York Times про те, що Москва почала вивозити з України сім'ї своїх дипломатів, налякало ринок і викликало новий обвал.

Раніше Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний вирішив прокоментувати постійні заяви Росії про "гарантії безпеки".

Нагадаємо, Дмитро Гордон не сумнівається, що Путін не збирається вторгатися до України. Президент Росії завжди "біжить із поля бою", щойно запахне "смаженим".

Автор: Денис Казанский

Останні новини