27 грудня 2021, 14:18

"Поки Путін зі зграєю пропагандистів кричать", – Казанський про нову ідею України щодо Донбасу

Україна готова зробити крок назустріч своїм українцям ОРДЛО, який російська пропаганда адекватно пояснити не зможе.

Обов'язкове встановлення програми "Вдома" при перетині контрольних пунктів в'їзду - виїзду на Донбасі може бути скасовано. Про це заявила міністр із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

Відомий український журналіст і блогер Денис Казанський на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook зазначив, що Україна готова здійснити ще один крок назустріч своїм співгромадянам із ОРДЛО, який російська пропаганда адекватно пояснити просто не зможе.

Казанський зазначив, що ця програма дійсно є проблемою для людей, оскільки з ОРДЛО через лінію розмежування їздить велика кількість пенсіонерів, у яких смартфонів просто немає. За його словами, більша частина пенсіонерів з окупованої частини Донбасу користується найдешевшими та найстарішими моделями телефонів, і вони не можуть встановити програму.

Казанський зазначив, що їм такий крок України суттєво спростить життя. Більше того, мешканці ОРДЛО вкотре переконалися у існуванні прірви між заявами російської пропаганди та реальністю.

"Гарний приклад провалля між реальністю та російською пропагандою. Поки Путін з усією своєю зграєю придворних пропагандистів кричать про "український фашизм" і "геноцид Донбасу", жителі непідконтрольних районів продовжують масово їздити на підконтрольну територію, не бачачи для себе у цьому жодної загрози. А "прокляті фашисти" не тільки не піддають їх масовим репресіям, а й увесь час думають про те, як допомогти своїм громадянам", - зазначив Казанський.

У коментарі Казанський також відповів на питання щодо ставлення мешканців ОРДЛО до України.

Раніше нардеп від "Слуги народу", представник президента у Конституційному Суді України Федір Вениславський роз'яснив, як ухвалення ініційованого Зеленським закону про подвійне громадянство позначиться на мешканцях захоплених регіонів України, які були змушені отримати російські паспорти і при цьому мають українські паспорти.

Нагадаємо, Кабмін вигадав, як карати за заперечення окупації Криму та слова про "громадянську війну" на Донбасі.

Зазначимо, у Росії було проведено опитування щодо ставлення росіян до українців на тлі постійних розбіжностей і конфліктів починаючи з 2014 року. Як виявилось, лише 11% опитаних назвали українців своїми ворогами.

Останні новини