24 грудня 2021, 21:20

Яценюк: "Арешт Порошенка матиме для Зеленського непоправні наслідки, хай спитає Януковича"

Експрем'єр України Арсеній Яценюк виступив на підтримку колишнього президента Петра Порошенка, якого підозрюють у держзраді.

Колишній прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк вважає помилкою кримінальну справу щодо державної зради, яку завели стосовно експрезидента Петра Порошенка.

Зі своїм коментарем політик виступив на особистому акаунті у Facebook, передає Діалог.UA.

Спроба арешту Порошенка матиме для (чинного президента України – ред.) Зеленського непоправні наслідки. Можна спитати у (експрезидента України) Януковича”, – написав Яценюк.

Суддям, які розглядатимуть цю справу, він пророкував долю Родіона Кірєєва. Це колишній суддя Печерського райсуду Києва, який відправив за ґрати лідера партії “Батьківщина” Юлію Тимошенко. У 2014 році він втік до Росії, де, ймовірно, працює адвокатом. В Україні Кірєєв перебуває у розшуку за підозрою у винесенні свідомо неправдивого судового рішення.

"Ще є можливість зупинитися", – написав Яценюк.

Справу Порошенка він назвав "політичним переслідуванням". Політик закликав владу не сіяти розбрат, а об'єднати зусилля з опозицією та народом для захисту України перед новим російським вторгненням.

Контекст:

У грудні 2021 року ДБР вручило Порошенку підозру у держзраді. Слідство вважає, що він може бути причетний до незаконної закупівлі вугілля на окупованому Росією Донбасі.

Печерський райсуд Києва, за даними ЗМІ, дав дозвіл на арешт колишнього президента з можливістю виходу під заставу за 1 млрд гривень.

Цікаво, що Порошенка у країні немає. Разом зі своєю дружиною Мариною він покинув Україну ще до вручення підозри. І обіцяє повернутися лише після Нового року.

Раніше Діалог.UA повідомляв, що Береза висловився про заставу для Порошенка: "А чому не 5 мільярдів? Чи 1 мільярд звучить красиво?"

Ми також писали, що Кличко попередив про “шкоду державі” через справу Порошенка.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятися від авторської.

Останні новини