7 грудня 2021, 17:02

"Ще один удар по репутації російських РЕБ", – Злий Одесит про ліквідацію комплексу РФ у Карабаху

За словами експерта, репутації засобів РЕБ російського виробництва було завдано ще одного серйозного удару.

"Ще один удар по репутації російських РЕБ", – Злий Одесит про ліквідацію комплексу РФ у Карабаху

На території Нагірного Карабаху з боку невстановленого військового підрозділу була спроба взяти під контроль ударний БПЛА Bayraktar TB2 у Карабаху з боку комплексу радіоелектронної боротьби "Автобаза-М" російського виробництва.

Проте спроба закінчилася невдачею, оскільки комплекс РЕБ було знищено.

Про це на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook із посиланням на турецькі джерела повідомив відомий військовий експерт Олександр Коваленко.

За словами експерта, репутації засобів радіоелектронної боротьби російського виробництва було завдано ще одного серйозного удару.

"Цікава інформація з'явилася у турецькому сегменті. У ході спроби невстановленого військового підрозділу взяти під контроль ударний БПЛА Bayraktar TB2 у Карабаху цю спробу було припинено шляхом знищення комплексу РЕБ, який здійснив цю спробу. Цим комплексом виявилася "Автобаза-М". Загалом, ще один удар по репутації російських РЕБ. А – Астанавитись!" – зазначає експерт.

Очевидно, було вчинено спробу злому системи контролю безпілотника.

Комплекс "Автобаза-М"

Нагадаємо, цього тижня президент Росії Володимир Путін у телефонній розмові з турецьким колегою Реджепом Тайіпом Ердоганом поскаржився на застосування Україною закуплених в Анкари безпілотників Bayraktar у зоні бойових дій на Донбасі.

Через деякий час після бесіди президентів Туреччини та Росії агентство Bloomberg опублікувало матеріал, у якому йдеться про те, що Анкара продасть Україні більше безпілотників Bayraktar, аніж планувалося. Йдеться про постачання понад 20 дронів.

26 жовтня ЗСУ вперше застосували Bayraktar для завдання удару по ворожій меті на Донбасі. Військові знищили гаубицю бойовиків, яка обстрілювала українські позиції.

Автор: Александр Коваленко (Злой Одессит)

Останні новини