10 травня 2023, 08:17

У Пригожина є вагомі причини залишити Бахмут – Несміян озвучив нову мету "вагнерівців"

Події у Судані виглядають для Пригожина набагато перспективнішими, ніж війна в Україні, вважає Несміян.

Політичний експерт Анатолій Несміян упевнений, що кухар Путіна так часто говорить про відхід його найманців із Бахмуту, тому що на горизонті з'явилася вигідніша пропозиція із Судану.

Зараз у країні фіксується рівновага сил між урядовою армією та ополченцями з "Джанджавід", написав Несміян на своїй сторінці у Telegram-каналі.

Якщо "вагнерівці" приймуть одну зі сторін, то зможуть здобути перемогу спільно. Армія Судану зараз контролює нафту, а ополченці - золото Судану. Пригожин без проблем може вимагати оплату як у золоті, так і нафті. Обидві сторони конфлікту активно зайняті пошуком військової допомоги ззовні, причому ополченцям вона більше потрібна, оскільки армія Судану вже заручилася допомогою з боку армії Єгипту.

Однак для цієї мети Пригожину доведеться зберегти кістяк своїх найманців, а не покласти їх усіх на руїнах Бахмуту, зауважив експерт, саме тому в ультиматумі до МО РФ і прозвучала дата 10 травня.

На ультиматум відреагував Кадиров, який запропонував на певний час замінити "вагнерівців" на "кадировців".

З іншого боку, Росгвардія може спробувати завадити найманцям залишити свої позиції, однак на ділі це означатиме реальне бойове зіткнення між сторонами.

Кремлю доведеться просто сидіти й чекати. Якщо найманці покинуть Бахмут, то місто повністю перейде під контроль ЗСУ. Якщо ж спробувати зупинити силою "вагнерівців", то буде пряме зіткнення ЗС РФ і найманців.

Несміян заявив, що залишилося чекати недовго. Однак слід пам'ятати, що найманці йдуть за гроші вбивати, але не вмирати.

Раніше аналітики з ISW розповіли про нові бої у районі Хромового, куди МО РФ перекинуло добровольців із батальйону "Невський".

Нагадаємо, Білецький описав подробиці бою 3-ї ОШБр проти 72-ї бригади на Бахмутському напрямку.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Останні новини