13 квітня 2023, 09:59

ЗСУ готові на 90%: Арестович пояснив, що заважає вже зараз почати контрнаступ

Тільки сильні дощі рятують армію Путіна від початку контрнаступу ЗСУ, вважає Арестович.

За словами ексрадника глави Офісу президента України, контрнаступ ЗСУ готовий на 90% - у всьому винна дощова погода, яка не дає можливості просохнути ґрунту.

Учора, 12 квітня, у бесіді з російським правозахисником Марком Фейгіним Олексій Арестович приділив увагу такій темі, як весняний контрнаступ ЗСУ.

Останнім часом ЗМІ все більше приділяють увагу майбутньому контрнаступу ЗСУ. Однак минулого тижня у Мережі також з'явилися секретні документи Пентагону, які стосуються і тематики війни в Україні. Багато хто вирішив, що вони внесли свої зміни у плани Генштабу ЗСУ щодо контрнаступу.

Арестович вважає, що насправді це далеко не так. Головна причина - погодні умови, які не дають можливості використовувати на всі 100% важку військову техніку - танки. Для нормально руху танків необхідно, щоб ґрунт просох на 30 см, щоб земля стала свого роду бетоном. Для цього необхідно, щоб протягом 2-3 тижнів була тільки сонячна погода.

Навесні сонце швидше прогріває ґрунт, ніж влітку, через кут падіння променів. Однак, за прогнозом, у найближчі пару тижнів ще буде мокра, дощова погода в Україні.

Арестович упевнений, що контрнаступ готовий на 90%, але вся справа у погоді.

Цього тижня під час візиту до Канади прем'єр-міністр України Шмигаль анонсував контрнаступ ЗСУ не навесні, а вже влітку.

Зі слів Олексія Данилова, у Генштабі ЗСУ ще розробляють не один план контрнаступу, однак про його початок буде відомо в останній момент.

Раніше у Пентагоні похвалили план контрнаступу ЗСУ, заявивши, що він дуже перспективний.

Нагадаємо, Селезньов озвучив проблемні моменти, з якими ЗСУ можуть зіткнутися під час контрнаступу.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Останні новини