29 березня 2022, 13:51

"Назріває перелом", – генерал Маломуж спрогнозував, коли закінчиться війна

Ексголова Служби зовнішньої розвідки України Микола Маломуж вважає, що війна РФ проти України закінчиться протягом місяця.

Генерал української армії Микола Маломуж вважає, що найближчим часом буде перелом у війні, яку РФ розв'язала проти України. Закінчення бойових дій, за його прогнозом, варто очікувати на початку травня.

Своєю думкою колишній керівник Служби зовнішньої розвідки України поділився в інтерв'ю "Обозревателю".

Маломуж констатував новий етап у протистоянні у зв'язку з тим, що ЗСУ пішли у контрнаступ. Військовим вдалося сильно відкинути ворога на Київському, Харківському та Миколаївському напрямках. Хороші результати є під Херсоном і Сумами.

Генерал зазначив, що такий успіх ЗСУ – це результат професіоналізму та наявності західної військової техніки та зброї. Українська армія впевнено громить позиції росіян, їхню авіацію та ракети.

"Ми завдали потужної шкоди російській армії  понад 40% озброєння, техніки та живої сили противника знищено... Цілі бригади та полки армії РФ переможені", – розповів екскерівник СЗР.

Серед розбитих виявилася і легендарна російська Кантемирівська дивізія, яка вважалася однією з найсильніших у російській армії.

Перелом, за даними генерала, трапиться, коли ЗСУ підуть у тактичний наступ. Пріоритетні напрямки – Київський, Херсонський, Сумський, а також Маріупольський.

Ворог, попередив Маломуж, також не сидить, склавши руки. Росіяни підтягують нові резерви, перекидаючи до України війська з Далекого Сходу та Кавказу.

"Нам треба готуватися до нової хвилі протистояння та нової активної фази бойових дій", – повідомив генерал.

Він впевнений, що успіху росіяни не матимуть, тому що їхні резерви надто малі – близько 15 тисяч людей. Мобілізаційні ресурси української армії набагато сильніші. Крім того, Захід продовжує постачати нашим військам озброєння.

"Росія боїться, що ЗСУ підуть в активний наступ, і тоді можливий системний провал", – зазначив Маломуж.

Він додав, що це буде дуже тяжка репутаційна поразка для Кремля, яка призведе до деморалізації населення.

"Ми бачимо, що назріває перелом у цій війні", – підкреслив Маломуж.

Він додав, що все залежить від того, наскільки успішним буде контрнаступ ЗСУ, тобто, чи перетвориться тактичний наступ на стратегічний. Ймовірно, він відбудеться протягом 7-10 найближчих днів.

"Припускаю, що протягом місяця війна може закінчитися", – наголосив генерал.

Раніше Діалог.UA повідомляв, що політтехнолог Бєлковський анонсував ескалацію у війні України та РФ, оскільки Путін мріє про парад на 9 Травня.

Ми також писали, що ЗСУ успішною операцією підірвали сили угруповання армії РФ на півдні та пішли у контрнаступ.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятися від авторської.

Редакція наперед вдячна за будь-яку фінансову допомогу!

Слава Україні! Разом ми – СИЛА!

Патреон – https://www.patreon.com/Ukraine365

Paypal – ukraine365news@gmail.com

Карта банку – 5168742727446407 (гривня)

Не пропустіть важливу інформацію.

Підпишіться на наш Телеграм-канал: https://t.me/Dialog_Ukraine

Останні новини