22 листопада 2021, 13:55

Блогер Коваленко пройшовся по теорії Попова про зв'язок НАТО з "Курськом", озвучивши свою думку

У Росії на 90% впевнені, що АПЧ "Курськ" у 2000 році потопив підводний човен НАТО.

Напередодні у Росії вийшло інтерв'ю за участю колишнього командувача Північного флоту В'ячеслава Попова. У ньому він цілком серйозно заявив, що 12 серпня 2000 року АПЧ "Курськ" зіткнувся під водою з підводним човном НАТО. При цьому він не знає, як називався корабель, що спричинив ДТП, але заявив, що впевнений у цьому на всі 90%.

Сьогодні, 22 листопада, блогер Олександр Коваленко, він же Злий Одесит, на своїй сторінці у Facebook виклав пост про Попова та "Курськ".

Блогер підкреслив, що розслідування щодо "Курська" було давно завершено та воно проводилося на державному рівні у Росії. Офіційні результати надто розходяться з тими, що в етері ресурсу РІА "Новости" озвучив Попов.

Коваленко вирішив нагадати Попову, що АПЧ "Курськ" зазнав аварії через вибух торпеди "65-76А". Причина детонації – витік компонентів палива торпеди. Почалася пожежа, яка спричинила детонацію торпед, що залишилися.

Комісія визнала, що торпеда, яка вибухнула, мала недоліки на зварних швах. Грубо кажучи, човен затонув через "розгильдяйство та неуважність" інженерів і зварювальників, які працювали зі зброєю.

Однак через 21 рік у Москві знову вирішили згадати про "Курськ" і без доказів у всьому звинуватили НАТО.

Блогер не сумнівається, що однією з причин такої заяви є вкотре показати росіянам "образ підступного НАТО". Не виключено, що росіяни з радістю клюнуть на слова Попова замість того, щоб вірити раніше зібраним доказам та офіційній версії аварії АПЧ.

Коваленко вирішив піти від протилежного та повірити у теорію Попова. Однак тут є низка питань: чому Росія відмовилася рятувати своїх моряків на човні, що тонув, і чому Путін не відповів НАТО на "такий підступний крок" під водою.

У такому разі на допомогу теорії Попова приходить більш "огорожна конспірологія", у якій Путін все пробачив НАТО для списання боргу Росії та виділення нового траншу у розмірі 5 млрд доларів, саме тому було прийнято рішення не рятувати моряків, щоб вони не свідчили у суді та не називали справжньої причини трагедії у 2000 році.

Коваленко не сумнівається, що Кремль ухвалив рішення вкотре виставити НАТО "кровожерною" організацією, яка вбиває "невинних людей". Новина у ЗМІ з'явилася якраз на тлі заяв Путіна про те, що НАТО серйозно не сприймає його слів про "червоні лінії".

Раніше ми повідомляли, що 30 липня 2021 року біля берегів Данії сталася НП із російським підводним човном "Орел". Данці запропонували свою допомогу, проте команда корабля від неї відмовилася.

Нагадаємо, капітан Звягінцев поділився спогадами про перше занурення під воду у районі аварії АПЧ "Курськ".

Останні новини